Mivel a kormány megvédte a gyerekeket, az őket nevelő felnőtteket támadják a gender-ideológiával

ELTE

Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara „Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig” néven ingyenes online kurzust hirdet szülőknek és pedagógusoknak. A leírás alapján a gyermekek szexuális nevelésével kapcsolatban ad át alapvető ismereteket. Az ajánlott irodalom, illetve egyes modulok tematikája egyértelműen tartalmazza a gender-ideológiát, és azt népszerűsíti.

A kurzus 2021 szeptemberében indult először, majd idén februárban is elkezdtek egy képzést. A Védett Társadalom Alapítvány blogon egy – a tanfolyamon résztvevő – testvérpár mutatja be tényfeltáró cikksorozatában az ott szerzett tapasztalatait.

Bár az egyetem jelentkezési oldalán nem jelenik meg, hogy a kurzus szerves része a gender-ideológia bemutatása, Szekeres Kata és Éva alapvetően fenntartásokkal állt a képzéshez. Csupán egy gyanús bekezdés szúrhat szemet az érdeklődőnek, amely így szól:

„Kurzusunk ezért arra vállalkozik, hogy az érdeklődő pedagógusoknak és szülőknek alapvető ismereteket nyújtson a gyermek- és serdülőkori szexuális fejlődésről és viselkedésről, a szexuális és nemi kisebbségi identitások és orientációk kialakulásáról, a családi és intézményi szexuális nevelés elfogadott alapelveiről, valamint a szexuális abúzus természetéről és megelőzésének lehetőségeiről.”

A testvérpár fenntartásai beigazolódni látszottak, amikor az első modulban rögtön a gender-ideológia alapjait tanították meg a résztvevőknek. Aki tehát csak itt fogott gyanút, hogy miről szólhat a tanfolyam, az – akarata ellenére – már túl volt egy gender-oktatáson.

A képzés ajánlott irodalma között pedig sok politikai töltetű, vagy a gender-ideológiát reklámozó tartalom van. Többek között a 444.hu, vagy a Mérce.hu kormányellenes cikkei. Az egyik modulhoz javasolt videó címe például Családformák és társadalmi nemek változása; genderfóbia Európában.

A Szekeres testvérpár azt is nehezményezte, hogy bár a program szabályzatában felszólították a résztvevőket, hogy mellőzzenek mindennemű politikai megnyilvánulást, a szervezők nem tartották magukat a saját szabályukhoz. Kata szerint ha a képzés valóban tudományos lett volna, az érem mindkét oldalát bemutatják. Az oktatók azonban csupán a gender-ideológia számukra kedvező aspektusairól beszéltek és az ehhez kapcsolódó ajánlott irodalom is egyoldalú volt.

Minderről és személyes tapasztalataikról a Védett Társadalom Alapítvány Van másik út videósorozatának „Trójai faló az ELTE falain belül” című részében beszéltek.

A Védett Társadalom Alapítvány és a Citizen Go közös petícióval fordul az egyetem vezetése felé, arra kérve őket, hogy „ne indítsák újra a magyar pedagógusokat LMBTQ- és gender-ideológiára, illetve átfogó szexuális nevelésre kiképző kurzust”.

A petíciót itt lehet aláírni.

Kiemelt képünk forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre!