Kaszab Zoltán: Álhírekkel szerezne népszerűséget a baloldal

Egyre nagyobb kétségbeesés jeleit lehet tapasztalni a baloldali politikusokon, ami a Medián napokban közölt közvélemény-kutatását látva nem is csoda. Ezek alapján ugyanis a háborús helyzet a kormánypártot erősítette, jelenleg az emberek 49%-a szavazna a Fidesz-KDNP-re és csak 43%-a a baloldalra. Ráadásul egyes politikai elemzők információi szerint az ellenzék belső mérései még ennél is rosszabb helyzetet mutatnak. A különféle álhírek gyártása ugyanakkor ebben a helyzetben kifejezetten káros.

A napokban már írtunk arról, hogy hogyan hergelnek a baloldali politikusok a magyar miniszterelnök és a kárpátaljai magyarok ellen, ami ebben a kiélezett, háborús helyzetben nemcsak hogy visszataszító, hanem kifejezetten veszélyes is. Az ellenzéki politikusok ugyanakkor nem álltak meg itt, hanem ennél is tovább mentek és a koronavírus járvány idején alkalmazott „taktikát” követve álhírek gyártásába kezdtek. A covid idején sajnos nagy gyakorlatot szereztek ebben. Emlékezhetünk Korózs Lajos állítólagos mentősére, aki szerint 10, kórházból hazaküldött betegből 9 meghal. A „hír” a teljes balliberális médián körbefutott, már a Mentőszolgálat is kénytelen volt megszólalni, hogy nem is ismerik az állítólagos mentőst. Ilyen „tapasztalatokkal” a háta mögött vágott neki tehát a baloldal az orosz-ukrán háború értelmezésének, kezelésének

és bár Márki-Zay Péter többször elmondta, hogy a konfliktusból nem lehet belpolitikai témát csinálni, ők lettek azok, akik azzá tették. 

Ők voltak ugyanis azok, akik pillanatok alatt átvették az a fake news-t, amely szerint Magyarország az egyedüli ország, amely akadályozza az Oroszország elleni szigorúbb Európai Uniós szankciók kivetését. Politikusaikat még az sem győzte meg, amikor Kovács Zoltán államtitkár, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, majd Orbán Viktor kormányfő is cáfolta ezt. Csak akkor hallgattak el, amikor napokkal később maga Németország jelentette be, hogy nem gördít további akadályt az orosz bankok SWIFT rendszerből való kizárása elé, és ezzel mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy nem Budapest, hanem Berlin volt az Uniós szigor kerékkötője.

Persze azóta sem hangzott el még csak egy halk bocsánatkérés sem a baloldaliak szájából – de talán már naivitás is lenne ezt várnunk.

Még ennél is kirívóbb volt az az eset, amikor a baloldal – élén Márki-Zay Péterrel – azt próbálta meg elhitetni a közvéleménnyel, hogy a kormány ígérete ellenére mégis szállít fegyvereket Ukrajnának. Ezt egy olyan képpel próbálta bizonyítani, melyen egy holland repülőtérről holland fegyverszállítmányokkal szállt fel egy Ukrajnába tartó, magyar felségjelzésű gép. Persze a valóság az, hogy a szállítójármű NATO kötelékben repül és bár felségjelzése valóban magyar, személyzete nem az, és nem is Magyarország döntése volt, hogy ezt használták a holland rakomány célba juttatásához. Ez azonban annyira nem érdekelte a baloldal miniszterelnök-jelöltjét, hogy amikor az ATV műsorvezetője szembesítette valótlan állításával (a videón 5.10-től tekinthető meg az említett rész), még akkor is kötötte az ebet a karóhoz nyilvánvaló hazugságával.

Itt tart tehát a baloldal és annak kormányfő-jelöltje. Hogy amikor szembesítik saját, nyilvánvaló hazugságával, még akkor sem hajlandó elismerni, hogy (szándékosan, vagy tudatlanságból) tévedett.

Ezek fényében nem meglepőek a Medián közvélemény-kutatási adatai és azok a baloldali belső mérések sem, amelyek szerint Márki-Zay Péter népszerűsége mélyponton van. A jelenlegi helyzetben ugyanis az emberek nyugalomra, békére és kiszámítható szavakra várnak, nem pedig álhírekre, hazugságokra és uszításra. A helyzetet nem is tudnánk jobban leírni, mint ahogyan Orbán Viktor miniszterelnök tette a Mandinernek adott interjújában, amikor így fogalmazott:

A kormányzati tapasztalat előnye, hogy tudom, mi az a stratégiai nyugalom: keveset beszélni, akkor viszont pontosan, felelősségteljesen.

A kormányfő azzal folytatta, hogy ilyenkor nem megengedhető, hogy a kampány szempontjai a nemzeti érdekek elé tolakodjanak. Akár egy rossz mondattal is bajt lehet okozni. Háborús helyzetben a beszéd már fél cselekvés. Az ellenzék fegyvereket akar küldeni, amivel majd oroszokra fognak lőni, vagy katonákat, akik majd az oroszok ellen fognak harcolni. Orbán Viktor azzal zárta gondolatát, hogy véleménye szerint ez azt bizonyítja, hogy a baloldalnak nincs rutinja, nincs tudása, és hiányzik politikusaiból a felelősségérzet.

 

Mindent felülmúl az ellenzék felelőtlensége

 

A Krekó-ügy margójára: A járvány és a védőoltás nem lehet a politika játszótere

A címlapképen Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. Forrás. MTI/Szigetváry Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre