Szabó Balázs: Tegyétek le a fegyvert!

Sok esetben mintha csak a sült békegalambot várnánk. Azt gondoljuk, nekünk semmi közünk a háborúhoz, és a békére is csak áhítozni tudunk, tenni érte vajmi keveset. Ám ez korántsem így van. A békének mi is eszközei lehetünk. Persze, persze az imádság révén. Nem kizárólagosan! Az imáról sajnos úgy szoktunk beszélni, mintha már az lenne az utolsó eszközünk a reménytelenségben. Hatékonyságáról hitetlenségünkben nemigen vagyunk meggyőződve. Szabó Balázs keresztény énekes azonban egy másik, tettekben is megmutatkozó utat javasol a számunkra a zsoltárok figyelmeztetésére alapozva. Ezt idézzük.

TEGYÉTEK LE…

Mindenhol a háború hírei hallatszanak. Félelmek, indulatok. Egyik vagy épp másik oldal mellett és ellen felszólaló hangok kavalkádja.
A 46. zsoltár elképesztően aktuálisan szólít meg bennünket: „Tegyétek le a fegyvert, és ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten.”

Jogos a kérdés: én? Mégis milyen fegyvert? Lássuk be: a szavainkkal, tetteinkkel mi is harcolunk. És – főleg most – nagy szükség van arra, hogy az indulatokat, az átkozódást, a szitkozódásokat is letegyük, elcsöndesedjünk és felismerjük: egyedül Isten a biztos pont, akihez jó és nehéz időkben is fordulhatunk.

Jó egy kis csönd a nagy káoszban… Egy másik fordításban így szól ez a zsoltár idézet: „Csendesedjetek el és ismerjétek el,
hogy én vagyok az Isten.”

Imádkozzunk együtt minden este 8 órakor (is).

Szabó Balázs

 

 

Imaest a békéért a Szent István-bazilikában

Szabó Balázs énekes: A házasság nem csak egy papír

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre