Ferenc pápa: ne fáradjunk bele a jó vetésébe

Ferenc pápa 2022 nagyböjti üzenetében a vetés-aratás hasonlatát használta, miszerint a nagyböjt megtérésre, gondolkodásmódunk megváltoztatására hív bennünket, hogy az élet igazságát és szépségét ne annyira a birtoklásban, mint inkább az adakozásban, ne annyira a felhalmozásban, mint inkább a jóság vetésében és a javak megosztásában találjuk meg.

Továbbá elmondta, hogy ez az időszak arra hív bennünket, hogy hitünket és reményünket az Úrba vessük, hiszen csak a feltámadt Krisztusra szegezett tekintettel tudunk megfelelni az apostol felhívásának: „Ne fáradjunk bele tenni a jót…” (Gal 6,9).

Ezzel együtt felhívja a figyelmet, hogy ne fáradjunk bele az imádságba sem, hiszen Jézus úgy tanította, hogy szüntelen imádkozzunk. A hit nem kímél meg bennünket az élet terheitől és megpróbáltatásaitól, de lehetővé teszi, hogy Krisztusban Istennel egyesülve szembenézzünk velük – mondta a pápa.

A húsvétot megelőző időszakban tartott testi böjt erősítse meg lelkünket a bűn elleni harcban, hiszen nem fáradhatunk bele abba sem, hogy a gonoszt elűzzük életünkből.

Ferenc pápa üzenete, hogy ne fáradjunk bele a jó vetésébe: a böjt előkészíti a talajt, az ima öntözi, a szeretet pedig megtermékenyíti.

A teljes írás itt érhető el: katolikus.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre