Elítéltek egy lengyel papot, mert nyíltan kiállt az LMBTQ-lobbi terjedése ellen

LMBTQ+

Tavaly júliusban Dariusz Oka 4800 euró bírságot fizetett a kölni bíróságnak azért, mert felszólalt az egyházon belüli LMBTQ-lobbi ellen.

Az utóbbi időben nagy port kavart a médiában a finn kereszténydemokrata politikus, Päivi Räsänen pere. Räsänen azért került bíróság elé, mert a Bibliából idézett. A keresztény világ aggodalommal követi a fejleményeket, hiszen, ha Räsänent elítélik, az a keresztény szólásszabadság végét jelentheti.

 A finnországi pert – amelyben március 30-án hirdetnek ítéletet – sokan, mint történelmi jelentőségű eseményt tartják számon, amely egy új, szörnyű világ kezdete lehet. Ugyanakkor Räsänen nem az első a 21. századi Európában, aki ellen jogilag lépnek fel a Szentírás tanításának követése miatt.

Dariusz Oka, a Krakkói Katolikus Egyetemen tanító lengyel pap ellen még tavaly februárban indult bírósági eljárás, amelynek eredményeképp Okát 4800 euró bírság megfizetésére kötelezték. A lengyel papot 2021. július 27-én a kölni bíróság találta bűnösnek „gyűlöletkeltés” vádjával.

A férfit azért fogták perbe, mert nyíltan kiállt a homoszexuális lobbi terjedése ellen az egyház intézményén belül. A német Teologisches folyóirat három számában Az egyházon belüli homoszexuális lobbival szembeni ellenállás szükségességéről címmel jelentette meg tanulmányát, amelyben részletesen leírja véleményét és tapasztalatait az ügyben. A professzor pap kemény kritikát fogalmaz meg az egyházon belüli homoszexualitással szemben. Olyan egyértelmű kifejezéseket használ, mint „homomaffia”, „homolobbi” és „homoeretnekség”.

LMBTQ-lobbi az egyházban

A férfit egy paptársa, Wolfgang Rothe jelentette fel, aki szerint a homoszexualitás „élő jelenség” az egyházon belül. Rothe egyébként maga is okot szolgáltatott Okának a tanulmány megírására. A pap előző év november 4-én egy müncheni homoszexuális szaunában áldást osztogatott. 2004-ben pedig olyan képek láttak a sajtóban napvilágot, amelyeken fiatal szeminaristákkal csókolózik.

Oka tanulmányában arra is kitér, hogy a homoszexuális lobbi célpontjai a fiatalok.

Az olasz Pro Vita e Famiglia híroldal fontosnak tartja megjegyezni, hogy az említett tanulmány első bekezdései a Ferenc pápával készült interjúkötetből La forza della vocazione: La vita consacrata oggi (Az elhivatottság ereje: a megszentelt élet ma) származnak.

Oka atya tanulmányában leírja azt is, hogy a hondurasi Oscar Maradiaga bíboros szerint maga Ferenc pápa is megerősítette a homoszexuális lobbi jelenlétét az egyházban, és igyekszik „lépésenként kezelni a problémát”.

Kiderült, mikor hirdetnek ítéletet Päivi Räsänen perében

Több ezer magyar tüntetett Päivi Räsänen mellett

Címlapkép: Pixabay

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre