„Minden zsaru vadállat”

franciák

Késsel támadt egy férfi rendőrökre Párizs Gare du Nord pályaudvarának közelében, a merénylőt agyonlőtték - közölte hétfő reggel az RMC rádió adásában Jean-Baptiste Djebbari francia közlekedési miniszter.

„A támadó a helyszínen meghalt” – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy két rendőr könnyebben megsebesült. Az esetet – amely reggel 7 óra körül történt – nem tekintik terrortámadásnak, az elkövető ismert volt a rendőrség előtt – magyarázta.

Az AFP francia hírügynökség rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a támadónak 30 centiméter hosszú kése volt, amelyre az ACAB betűszó volt írva (angolul „minden zsaru vadállat”). 

A Gare du Nord, Párizs északi pályaudvara, Európa egyik legnagyobbja, számos nemzetközi járat indul onnan, illetve érkezik oda.

Franciaországban áprilisban elnökválasztás lesz, és a felmérések szerint a választópolgárokat leginkább aggasztó kérdések közé tartoznak az erőszakos bűncselekmények és a terrorizmus.

(MTI)

A címlapképen gépfegyveres rendőr áll a nizzai Notre-Dame-bazilikánál 2020. október 29-én. Forrás: MTI/EPA/Pool/Eric Gaillard

Iratkozzon fel hírlevelünkre