Szüljön otthon a Márkiné

Miután a modern ember a találmányaival megváltoztatta, átalakította maga körül a világot, és létrehozott egy gazdag, kényelmes életet, elkezdett azon fanyalogni, hogy ez nem természetes, és romboljuk le a technikai civilizációt. Persze nem annyira, hogy saját kényelmes közegén változtasson. Mert az energiára szüksége van, hiszen szereti a meleg vizet, az internetet, a gyors közlekedést, a fűtött (sőt nyáron a hűtött) lakást; patak helyett mosógéppel mos, seprű helyett porszívót, levél helyett messengert használ. De elképesztő jómódban pöffeszkedve kiáll az erdőirtás és az atomerőmű ellen.

Az ősember (állítólag) paleodiétát folytatott, ami nagyon klassz, de meg is halt harminc évesen. A régi korokban nem voltak oltások, de ki is haltak egész országrészek himlőben; nyolc gyerekből kettő maradt meg, köszönhetően diftériának, kanyarónak, tetanusznak.

És otthon szültek, mert az a természetes, igaz, hogy emiatt férfiak milliói lettek özvegyek és gyermekek árvák.

Ma a fősodorhoz tartozó polgár kellően modern ahhoz, hogy régimódi legyen, mert ma a fősodor szerint járjunk gyalog, együnk és fürödjünk kevesebbet, mondjunk nemet az oltásra és szüljünk otthon. Ezt vallja MZP is, kockára téve újra asszonyok és csecsemők életét. 

Ha ő lenne a miniszterelnök, betiltaná a kórházi szülést, mert az pont olyan „hülyeség”, mint a minimálbér, a rezsicsökkentés vagy a határon túli magyarok szavazati joga?

MZP demokráciafelfogásáról sokat elárul, hogy nem egyszerűen a kormányt szidja, hanem inkább vérig sért hárommillió embert; nem is rejti véka alá, mennyire hülyének tartja a teljes nemzeti-konzervatív választóközönséget. De vajon milyen ország lenne az, amelyben a miniszterelnök és hárommillió honpolgár között kibékíthetetlen, nem is titkolt ellenszenv (sőt gyűlölet) feszülne?

Természetesen a Fidesz is bírálja a baloldal politikáját és politikusait, olykor maró gúnnyal, olykor kemény szavakkal. De a szavazóikat, a nemzet másik felét soha. Nem kötik párttagkönyvhöz a Csok felvételét (ld. a jobbikos Jakabot), szimpátiától függetlenül mindenki részesülhet az adókedvezményekből, a benzinkútnál bárki olcsóbban tankolhat, a gázszámlát sem csak a fideszeseknek fagyasztották be. És szülniük sem kell otthon, ha nem akarnak.

Egy személyes lábjegyzet: az első fiam farfekvéses volt, elfolyt a magzatvíz, siettünk a kórházba. Köldökzsinór előreesés miatt azonnal császármetszés, így is az utolsó mondat, amit a feleségem az elaltatása előtt hallott, az volt: „nem sok esélye van a gyereknek”. Mégis, hála a gyors orvosi beavatkozásnak, a fiam túlélte, sőt azóta egészséges felnőtté cseperedett. Ha otthon próbálunk szülni, akkor a fiam biztosan belehal, talán a feleségem is, ami egyben a következő három gyermekünk létét is kockáztatta volna. Mindez 1995-ben történt, a Horn-kormány idején, akikre egyikünk sem szavazott, de elfogadtuk és köszönjük a MÁV Kórház orvosainak és ápolóinak segítségét.

Mert vannak alap dolgok, amiket egyetlen politikai oldalnak sem szabad megkérdőjeleznie.

Címlapkép: Szennyes Krisztián/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre