Gyerekek maradtak otthon nélkül egy borzasztó tűzeset miatt a háromszéki Kommandón – segítsünk!

Tragikus tűzeset történt vasárnap délelőtt a háromszéki Kommandón: öt ház teljesen leégett, három épületnek pedig megsemmisült a tetőszerkezete. Tizennyolc embernek, köztük három kisgyereknek mindene odaveszett.

Több ház leégett és több súlyosan megrongálódott abban a tűzesetben, amely vasárnap tört ki a háromszéki Kommandó elepülésen. A tűzben tizennyolc személynek, köztük három gyereknek mindene odaveszett.

Az RMDSZ háromszéki területi szervezete közösségi oldalán arról számolt be: Ráduly István, Kovászna megye prefektusa felkereste a helyszínt és meggyőződött arról, hogy már aznap estére mindenkinek fedél lesz a feje fölött. 

 

Az említett szervezet, valamint a Magyar Ifjak Kézdiszékért (MIK), a Mikes Kelemen Ifjai (MKI) és több másik ifjúsági szervezet gyorssegélyt juttatott el a károsultaknak, elsősorban meleg ruhákat, meleg ételt és jelentős pénzbeli adományokat, illetve létfontosságú eszközöket.

Az RMDSZ folytatja a gyűjtést. Mint közölték, a családok számára legszükségesebb tárgyakról hamarosan listát állítanak össze (itt érdemes keresni a listát), a pénzbeli adományokat pedig a következő számlaszámra várják a jóérzésű emberektől:

IBAN: RO61 BREL 0005 5082 2335 0100
Revolut: 0758331484
A megjegyzésbe kérik feltüntetni: „Adomány – Kommandó”.

Címlapkép forrása: RMDSZ – Háromszéki Területi Szervezet/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre!