Márki-Zay tört, zúzott, „fülsiketítően bömbölt” – írják Dobrev Klára rajongói

Márki-Zay

Még hatalmat sem szerzett az ellenzék, máris óriási a széthúzás. Dobrev szimpatizánsai keményen támadják Márki-Zay Pétert.

Októberben, az előválasztás második fordulója után Dobrev Klára „tiszta szívből” gratulált az őt legyőző Márki-Zay Péternek. A DK miniszterelnökjelölt-jelöltje akkor azt nyilatkozta:

„Mostantól kezdve nem foglalkozhatunk többet egymással, mert azzal kell foglalkoznunk, hogy a hatpárti ellenzéki összefogás jövő áprilisban hogyan fogja legyőzni Orbán Viktor kormányát és hogyan fogjuk lebontani Orbán-rendszerét”.

Azóta jó pár hét telt el, a DK támogatói azonban nem hajlandók elfogadni a vereséget, sőt, láthatóan nem is szeretnék támogatni Márki-Zayt az áprilisi választáson.

A Dobrev Klára Szimpatizánsainak nevű Facebook-csoport egy tegnapi posztjában kifogásolják Márki-Zay módszerét, ahogyan megnyerte az előválasztást és azt is, ahogy azóta viselkedik. A bejegyzés szerzője szerint az első forduló még „normálisan lezajlott”, a bajok csak ezután kezdődtek.

Márki-Zay rávette Karácsonyt, hogy lépjen vissza az ő javára, a leszerepelt Fekete-Győr pedig gyakorlatilag beállította a Momentumot MZP mögé. Ebből kifolyólag „a DK, és a Jobbik hiába kötött ‘megnemtámadási-szerződést’, MZP ‘külső’ segítséggel legyőzte Dobrev Klárát”, olvasható a Facebook-bejegyzésben.

A poszt írója szerint Márki-Zay úgy viselkedett, mint elefánt a porcelánboltban. „Tört, zúzott, eltiport, fülsiketítően bömbölt”. Amióta ő lett a miniszterelnök jelölt, megszűnt az egységes ellenzék, megszűnt a kommunikáció, ami „egyenes út a negyedik Orbán-ciklus megteremtéséhez”.

A lelkes DK-szimpatizáns végül felszólítja a mintegy harmincötezer fős csoport tagjait, hogy együtt semmisítsék meg az előválasztás második fordulóját. Álljanak be Dobrev mögé és a két ünnep között alakítsák meg „az ideiglenes-kormányt”.

A csoport egyébként tele van Márki-Zay Pétert támadó bejegyzésekkel, ami azt mutatja, az ellenzéknél mégsincs akkora összefogás, mint azt láttatni szeretnék.

 

Cikkeinket hasonló témában itt olvashatják:

Halálkampány újratöltve

Még kirakatembernek sem jó: szinte meg sem említik Márki-Zay nevét a baloldalon

Kiemelt képünkön az ellenzéki összefogás jelöltjei az október 23-i megemlékezésen. Balról jobbra: Jakab Péter, Dobrev Klára, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely, Fekete-Győr András. Kiemelt képünk forrása Dobrev Klára Facebook oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre