A Covid-árváknak gyűjtenek

A koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekek megsegítésére létrejött Regőczi Alapítványt lehet támogatni a 1357-es adománygyűjtő vonalon - közölte az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Soltész Miklós – aki a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke is – a műsorban elmondta: „békeidőben” a hat legnagyobb hazai karitatív szervezet – a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat – alkotja a Karitatív Tanácsot, amely veszélyhelyzet idején Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsként végzi a munkáját.

A karácsony előtti időszakban működik a karitatív szervezetek saját adománygyűjtő vonala, de a 1357-es közös adománygyűjtő vonalon – a nemzeti összefogás vonalán – is várják az adományokat.

Az oda érkező felajánlásokat a köztársasági elnök és felesége által életre hívott Regőczi Alapítvány kapja – ismertette. Hozzátette: a Regőczi Alapítványt támogatja a közmédia „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő kampánya is.

Soltész Miklós emlékeztetett, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács idén három kiemelt területen dolgozik: az egyik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos segítségnyújtás, ebből ágazott le a Regőczi Alapítvány, amelyet a karitatív szervezetek is támogatnak, a harmadik terület pedig a horvátországi földrengés áldozatainak segítése.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a kisebb adományok mellett egyre több cég, jómódú ember támogatja a karitatív és civil szervezetek munkáját, és a fiatalok is szívesen vállalnak önkéntes feladatokat.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Karitatív Tanács elnöke beszédet mond az önkéntesek világnapja alkalmából Budapesten, az Akvárium Klubban tartott ünnepségen 2021. december 3-án. MTI/Mónus Márton

Iratkozzon fel hírlevelünkre