Élőben közvetítik Kóbor János gyászmiséjét

Az MTVA Duna World csatorna 2021. december 17-én, 19:00 órától élőben közvetíti Kóbor János gyászmiséjét a Szent István-bazilikából.

A Szent István-bazilikában tartanak gyászmisét az elhunyt Kóbor Jánosért, számolt be az Omega együttes híradása alapján az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, közösségi média-oldalán.

Kóbor János halálhírét az Omega együttes közölte: amitől az egész ország félt, 78 éves korában meghalt a legenda, a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zenész, a rockzene állócsillaga. Azóta az egész ország őt gyászolja, s még a legnagyobb német bulvárlap is a címlapján írt a haláláról.

A magyar könnyűzenei élet meghatározó alakját hétfőn érte a halál. Kóbor János 1943. május 17-én született Budapesten, a műszaki egyetemen építészmérnök diplomát szerzett. Az 1962-ben alakult Omega együttes énekese, frontembere volt. Nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint a Petróleumlámpa vagy a Gyöngyhajú lány. Kóbor János 1987-ben Liszt-díjat kapott, 1998-ban a Magyar Köztársaság tiszti keresztjével tüntették ki. 2013-ban az Omega együttes tagjaként megosztva Kossuth-díjat kapott.

(Esztergom-Budapesti Főegyházmegye/Omega együttes)

Kiemelt képünk forrása: Omega együttes / Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre