100% Jézus a szentmise

A dicsőítés maximuma valósul meg a katolikusok szentmiséjében, semmivel sem kevesebb. Szentségi formában, a kenyér és a bor színe alatt maga Jézus jön el. A teljes Jézus, százszázalékosan. A hívők az ő testével és vérével táplálkoznak, a kihelyezett, díszes úrmutatóban a Királyok Királya előtt hódolnak. Imádásuk közben a mennyország előszobájába léphetnek be, ahol Isten lesz minden mindenben. 2021. december 21-én ezzel az élő Istennel találkozhatnak a szívük mélységében azok „akik már megtalálták és akik még keresik Jézust, akik járnak és nem járnak templomba” – áll a 100% Jézus című, karácsony előtti, advent végi rendezvény meghívójában.

A december 21-én megrendezésre kerülő, 100% Jézus címre hallgató adventi, közvetlen karácsony ünnepe előtti rendezvény egyik meghívója eképpen invitálja az érdeklődőket az ingyenes eseményre: „Száz százalék koncert, semmi mise. Ismerd meg Jézust másképp!”. Mindeközben a csodálatosnak ígérkező kulturális és zenei szuper rendezvény videós szpotja az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra felkészítő ifjúsági rendezvény képkockáit felhasználva hívogat.

Vizy Márton, aki a beharangozó kisfilmben mint a zenekar vezetője szintén többször feltűnik, elkötelezett katolikusként korábban így vallott az Oltáriszentségbe vetett hitéről: „Az Eucharisztia számomra talán leginkább azt jelenti, hogy kapcsolatot találhatunk Istenen keresztül saját belső világunkkal. Általában az embernek ez megy a legnehezebben: saját magával kapcsolatot teremteni. Szükségünk van segítségre. Istenen keresztül megtalálhatjuk saját magunkat. Minden szentségimádás alatt visszatalálok a valódi, saját belső világomba. Innen jön sok esetben a legtöbb jó gondolat, egy új dallam, egy kreatív megoldási ötlet, a megoldatlan kérdésre a megtalált válasz.

Ez nem egy romantikus beleérzés, hanem kézzel fogható gyakorlati tapasztalat.”

Az igazság törékeny, a szeretet hajlékony – Vizy Márton a Vasárnapnak

A szónokként szintén lelki üzenetet hozó Böjte Csaba testvér szintén arról ismert, hogy az életének középpontja és mozgatórugója az Eucharisztia. Nem véletlenül vállalta a kongresszus hírnöki feladatait. Buzdított mindenkit, hogy képes legyen igent mondani az Oltáriszentségben valóságosan jelenlévő Szeretetre: „azt hiszem, hogy a legnagyobb dolog amit én tehetek, hogy a gyerekeimet és a többi embert is mind Istenhez, az oltáriszentség elé vezetem és a lelkiismeretükben megszólaló párbeszédre, imádságra tanítom.”

Az a „titokzatos éj” csak abban az esetben lesz valóban „gyönyörű szép”, ha nem hallgatjuk el, hogy a Betlehembe, a „kenyér városába”, a jászolba, azaz az állatok tányérjába fektetett „csöpp búzakenyér” valóság, akit mindannyian felismerhetünk a hit szemével.

Egykor értünk testet öltött

Biztosak lehetünk tehát abban, hogy csak egy nem oly’ sikeresen megfogalmazott hívogató szövegről lehet csak szó, amikor azt olvassuk, hogy „száz százalék koncert, semmi mise”, hiszen mind az előadók hite, mind pedig a rendezvény videójának képei egyszerre tesznek tanúságot arról, hogy Jézus 100% az Oltáriszentségben.

Érdemes tehát minél többünknek felkeresni a rendezvény honlapját, és csatlakozni az adventi dicsőítők budapesti csapatához december 21-én. A Budapest Kongresszusi Központban a program már előzetesen is gazdagnak ígérkezik: Böjte Csaba, Janicsák Veca, 1 este, 10 üzenet – egy boldog karácsonyi koncert!

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Dicsőítők az Oltáriszentség körül

Varga Mónika: Az éneklés kapocs lehet Istenhez

A beteljesedés érzése kerít hatalmába – Vizy Márton a Vasárnapnak

Isten nem némult el, ma is szól hozzánk – Böjte Csaba a Vasárnapnak

Iratkozzon fel hírlevelünkre