Sztárok énekelnek a nevelőszülőkért

A Befogadlak kampány országszerte népszerűsíti a nevelőszülői hivatást. Célja, hogy minden gyermek családban nőhessen fel, ehhez keresnek nevelőszülőket. A kampány dalának klipforgatásán jártunk, amelyről a négy énekes, Janicsák Veca, Kollányi Zsuzsi, Szolnoki Péter és Oláh Gergő mesélt nekünk.

Nem minden gyermeknek adatik meg a szerető, biztonságos környezet, nem mindenkinek természetes a család és az otthon fogalma. A Befogadlak kampány a nevelőszülőkre hívja fel az emberek figyelmét, népszerűsíti ezt a gyönyörű hivatást, hiszen országszerte szükség van nevelőszülőkre, akik esélyt adnak egy szebb életre a rászoruló gyermekeknek. 

Kollányi Zsuzsi és Szolnoki Péter / Fotó: Vasarnap.hu

A kampány dala a gyermekvédelemben élő gyermekekért született meg, amelyet négy fiatal, Benedek Viktória, Orsós Laci, Bordács Roland és Bordács Arnold énekel négy hazai sztárral. Mindegyikük a gyermekvédelemben él, és vasárnap ők is színpadra léptek, amikor Janicsák Vecával, Kollányi Zsuzsival, Szolnoki Péterrel és Oláh Gergővel közösen elénekelték a dalt a Várkert Bazárban. A dal klipforgatásán jártunk, amelyre Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár is eljött.

Janicsák Veca is egyike annak a négy népszerű énekesnek, aki segíti a Befogadlak kampányt, és részt vesz a Befogadlak dalban.

Janicsák Veca / Fotó: Vasarnap.hu

– Ez a dal nagyon fontos üzenetet közvetít. A nevelőszülői hivatás nem ismeretlen a számomra, és valóban nem mindennapi vállalást jelent. Az örökbefogadásról sokat beszélünk, de a nevelőszülőség egészen más felelősség, ami valóban kiemelt figyelmet érdemel. Ha segíthetsz egy gyermeknek, és otthont teremtesz neki, akkor az a legtöbb, amit érte tehetsz.  Ha felnevelsz egy gyermeket, világlátást, figyelmet és útravalót adsz neki az élethez, amit máshonnan nem kapott volna meg, akkor a világon a legjobb dolgot tetted érte – mondta nekünk Janicsák Veca a klipforgatáson.

A nevelőszülő híd a gyermek és a vér szerinti családja között, szeretetet, otthont és családot adnak azoknak, akik valamilyen oknál fogva nem élhetnek a saját szüleikkel. 

Kollányi Zsuzsi / Fotó: Vasarnap.hu

– Nagyon kedvelem ezt a dalt, egyrészt mert egy olyan ember írta, akinek a tehetségében nagyon hiszek, másrészt gyönyörű a mondanivalója és a melódia is.  Minden olyan dolgot nagyon szívesen támogatok, amely gyerekekhez kapcsolódik, és nagyon örülök annak, hogy ezzel a dallal lehetőségem van segíteni – mondta Kollányi Zsuzsi énekesnő, aki édesanyaként különösen fontosnak érzi ezt az ügyet.

A Bon Bon együttes énekese, Szolnoki Péter is egyike a dal előadóinak, amelyet Dandó Zoltán zeneszerző írt.
– Dandó Zoliék hívtak fel, hogy indul ez a program, és rész vennék-e benne. Azonnal igent mondtam, hiszen nekem is van három gyermekem, és minden olyan kérésre ami gyermekekkel kapcsolatos, igent szoktam mondani – mesélte nekünk az énekes, akinek nagy örömére a dal is azonnal megtetszett.

Szolnoki Péter / Fotó: Vasarnap.hu

– Ennél szebben is egyszerűbben ezt a témát nem is lehetett volna megfogalmazni, mint ahogy ezt a dal teszi, és a gyerekeken, akikkel együtt énekelünk látni igazán, hogy mennyire „betalál” a szövege. Úgy érzem nagyon nagy elhivatottság kell ahhoz, hogy valaki nevelőszülő legyen. Amikor a gyerek elhagyja a fészkét, minden szülőnek kiszakad egy kis darab a szívéből. Annak, aki ennyi gyermeket vállal azzal a tudattal, hogy majd el kell engednie őket, hihetetlenül nagy lelki ereje van – tette hozzá Szolnoki Péter.

A Befogadlak 19 vidéki állomáson van túl, és az elmúlt vasárnap tartották az országjárás zárórendezvényét a Várkert Bazárban, ahol először adták elő a kampány dalát. Oláh Gergő is teljes szívvel állt az ügy mellé, és a vidéki rendezvények jelentős részén fel is lépett.

Oláh Gergő / Fotó: Vasarnap.hu

– Ez egy fantasztikus dal, és élmény volt olyan emberekkel dolgozni, akikkel már régóta szerettem volna. Nagy örömmel tölt el, hogy részese lehetek még egy olyan dalnak, aminek ilyen fontos üzenete van. Ezekkel a gyerekekkel mindig csodálatos élmény énekelni, és jó látni azt, hogy nekik is ugyanakkora élmény az, hogy velünk lehetnek. A vasárnapi rendezvényt is nagyon élveztük, örömmel néztem milyen izgalommal várták a fellépést ezek a tehetséges gyerekek – mesélte nekünk Oláh Gergő, akinek felesége és négy gyermeke is ellátogatott a vasárnapi gálára.

Kollányi Zsuzsi és Janicsák Veca / Fotó: Vasarnap.hu

A kampány továbbra is népszerűsíti a nevelőszülői hivatást, hiszen minden gyermeknek családban van a helye, és ez nélkülük nem valósulhatna meg! 

Iratkozzon fel hírlevelünkre