Ajándékozzuk meg Ferenc pápát!

A Gyulafehérvári Főegyházmegye sajátos kezdeményezést indított. Az egyházmegye papjai arra buzdítják a híveket, hogy „Ferenc pápa környezetvédelmet szorgalmazó tanításának fényében" ültessenek fákat, ezzel ajándékozva meg szimbolikusan a pápát.

A gyulafehérváriak kiemelték, hogy a pápalátogatás egyedi esemény lesz, amely komoly jelentőséggel bír a magyarság számára. Mint fogalmaznak,

„igazán felemelő, hogy otthonunkban, a csíksomlyói Szűz Mária lábainál köszönthetjük, majd hallgathatjuk az élő Pétert. Nagy ajándék ez a látogatás főegyházmegyénknek és térségünk katolikus népének”.

Arra buzdítottak, hogy ezért cserébe facsemeték ültetésével igyekezzünk „megajándékozni” a pápát, ezáltal is felhívva a figyelmet a természet védelmének fontosságára. A kezdeményezéshez néhány közbirtokosság már csatlakozott is. 

Továbbá arra kérték az erdélyi plébánosokat, hogy a pápalátogatás előtt minden katolikus közösség ültessen egy fenyőfát egyházi területen, a templom, illetve a plébánia udvarában, vagy más, arra alkalmas helyen, valamint a vasárnapi szentmise során buzdítsák faültetésre az összegyűlt híveket annak érdekében, hogy „kíméletesebbek legyünk a teremtett világgal”.

„Tegye ezt a közösség Ferenc pápa környezetvédelmet szorgalmazó tanításának fényében” – kérték. 

Akik szeretnének ehhez kapcsolódóan felajánlást tenni, azok megtehetik az ajandekfa@pontifex.ro e-mail címre írt levélben, a következő adatok felsorolásával:

  1. a szervezet, plébánia vagy természetes személy neve;
  2. a beültetendő terület mérete vagy az elültetendő csemeték száma;
  3. a kapcsolattartó személy neve.

Iratkozzon fel hírlevelünkre