Keresztény temetőt dúltak fel Pakisztánban

Keresztény temetőt rongáltak meg Pakisztán északkeleti részén fekvő Okara városban. A rongálók célja, hogy megfélemlítsék a helyi közösséget – közölte a Fides.org arab nyelvű oldala.

A minap iszlamista háttérrel rendelkező emberek rongáltak meg keresztény temetőt a pakisztáni Okara városban. Az ismeretlen tettesek letörték a kereszteket, a sírokat feldúlták és keresztény ellenes szöveget írtak a falakra.

Vedus James Bahadur atya a Szent Antal plébánia lelkésze szerint a támadók célja, hogy megfélemlítsék és elüldözzék a helyi keresztény közösséget.

Nagyon szomorú látni, hogy tönkre tették a több mint száz éves temetőt – mondta lelkész.

Bahadur atya szerint a vandalizmus után a városban élő keresztények félelemben élnek, és nem mernek a templom környékére menni.

A fundamentalisták gyűlöletet szítanak a különböző vallások követői között. A békés harmónikus együttélés elpusztítására törekednek – közölte az atya a Linga.org-nak.

A temető hat hektáros területen fekszik közvetlenül a plébánia mellett. A legrégebbi sírt 1903-ban állították fel. a temetőben található olyan angolok sírja is akik, még a gyarmati időszakban éltek a városban – írta shafaqna.com iraki oldala.

A Linga.org szerint Bahadur atya feljelentést tett a városi rendőrségénél a pakisztáni büntetőtörvénykönyv (PPC) 297. szakaszára hivatkozva ami bűncselekménynek minősíti a temetkezési helyek rongálását. Az Okara-i keresztény közösség abban reménykedik, hogy a hatóságok mihamarabb előkerítik a tetteseket, és visszatér a nyugalom a városba.

Kassab Adonis

kép: Asianews

Iratkozzon fel hírlevelünkre