Keresztény gitárosok „villámcsődüljetek”!

A vírusjárvánnyal szinte dacolva, az érvényben lévő egészségügyi korlátozások betartása mellett egymást érik a jobbnál jobb keresztény könnyűzenei események. Mintha az őszi feltöltődés akkora lendületetet adott volna, hogy az kitart a nehezebb időszakokban is. A reménység jeleiként szeretnének újra együtt lenni a katolikus keresztény gitárosok az ország minden szegletéből egy dinamikus flashmob erejéig 2021. december 5-én a budai Várban. Az eseményről felvétel készül, amelyet a korábbihoz hasonló módon karácsony előtt megosztanak, hogy az ünnep lényegére és főszereplőjére irányítsák a figyelmet.

„Az idei évben szeretnénk megismételni 2015-ben megszervezett Gitáros flashmobunkat (Az Úr adjon nektek békét). Az akkor készített videót több mint egymillió alkalommal tekintették meg a világ minden tájáról. Szeretettel várunk elsősorban pengetős (gitár, ukulele stb.) hangszereken játszó zenészeket, továbbá énekeseket és mindenkit, aki szívesen csatlakozik a közös zenéléshez és tanúságtételhez” – olvasható a szervezők felhívásában.

Az Országúti ferences plébánia, a felsőkrisztinavárosi plébánia, a Boanergész együttes és a Felső-krisztinavárosi Gitáros Együttes közös kezdeményezésének kiemelt célja a békére való felhívás mellett, hogy a járókelők és a videó megtekintőinek figyelmét ráirányítsák a karácsony valódi üzenetére, a külsőségek helyett Jézus születésének ünnepére.

Ébredj, katolikus könnyűzene, mély álmodból!

A flashmob a téren megjelenített hagyományos „villámcsődületből” áll közös énekléssel és muzsikálással, amelyből azután filmet készítenek. Akik emlékeznek a hat évvel ezelőtti, a Szent István-bazilika adventi vásárából induló jelenetre – akár résztvevők, akár nézők –, elmondhatják, hogy valóban lenyűgöző bravúr a több száz gitáros és énekes zenében is megnyilvánuló egysége.

Érdemes tehát újra a keresztény könnyűzenei összefogás részesévé válni 2021. december 5-én, vasárnap. A budai Várban, a Szentháromság téren 10.30-kor találkoznak a zenészek. Az alkalom várhatóan 1.00-ig tart. Az egyházi időszakhoz alkalmazkodva, stílusosan Borka Zsolt Advent című közismert dalát adják majd elő közösen az arra vállalkozók. Jelentkezni kérdőív kitöltésével lehet, amely után minden szükséges információt megosztanak a résztvevőkkel. Az aktuális járványhelyzet miatt az alkalomra – érthetően – a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket várják.

 

 

Megjelent az Énekelj az Úrnak ifjúsági gitáros énekeskönyv harmadik kiadása

Álljon fel az Istent imádó zenei hadsereg!

Iratkozzon fel hírlevelünkre