A Városháza-ügy felvezetés Karácsony kirúgásához

Komolyan, hova fajulhat még a Városháza-ügy? Azért is kezdem ilyen drámainak szánt felütéssel, mert a baloldal – szokásához híven – igen hamar eljutott a korábbi kommunikációjának 180 fokkal eltérő propagálásához. Miközben mindenkitől fegyelmezetten azt várják, hogy akkor itt az új direktíva, ehhez tessenek alkalmazkodni. Felemlegetjük időnként, hogy a Jobbik kissé gyorsan változott meg ahhoz képest, hogy csak pár év telt el előző álláspontjuk óta, de kérem: ez matuzsálemi időszak Karácsonyék botrányához képest.

Ismerik, ugye, hogy mi az igazi balos álláspont? Egy ügy teljes körű megkérdőjelezése, majd annak felvetése, hogy ha és amennyiben az ügy létezne – pedig nem létezik -, az nem is lenne annyira rossz. Sőt, végül eljutunk odáig, hogy tulajdonképpen kár, hogy nem létezik. Slusszpoénként meg itt van nekünk a létezik, de Orbán-féle megoldás.

MTI/Mónus Márton

Konkrétumokra lefordítva ez azt jelenti, hogy Karácsonyék először – legalábbis megjátszásiból – hülyén néztek, hogy mi van? Mert Városháza-ügy aztán semmiképpen sem, ugyan már! Innen következett a Horn Gáborral és Vásárhelyi Máriával felvezetett gondolat, miszerint a hiba az, hogy nem akarják eladni az ingatlant. Hiszen, így a szakértők, üdvös és megfelelő megoldásnak bizonyulna.

A helyzet ott kezdett igazán tarthatatlanná válni, mikor a soron lévő hangfelvételen megjelent Bajnai Gordon is. Illetve a hangja. És félreérthetetlenül arról kezdett beszélni, hogy hatpárti koalícióban milyen nehéz is megoldani a korrumpálást. Hiszen, mondja a volt miniszterelnök és balos Messiás, amikor valami pénzes lehetőség felbukkan, azonnal megjelennek azok a bizonyos cápák, hogy levegyék maguknak a megfelelő százalékokat.

Olyannyira egyértelművé vált az egész, hogy megoldásként fel sem merült Bajnai személyazonosságának kétségbevonása. Pedig a baloldalon ennek komoly hagyományai vannak, gondoljunk csak Lackner Csabára, akit több mint két éve nem tudnak azonosítani a legközelebbi barátai sem. Fejlődés, nem igaz?

Következnie kellett hát az orosz titkosszolgálati szálnak. Sőt, ez nem csak szál, de egyenesen szőnyeg! Mert ügy végül mégis létezik. A Fidesz csinálta! Eddig azt sem tudtuk róla, hogy létezik, de mivel mi, a baloldalon mindenre is képtelenek vagyunk, hát csak a Zorbán lehetett!

Egy remek jellemzője van ennek a balhénak, de az igazán csodálatos: a szivárogtató ügyesen teszi a dolgát. Mindig csak annyit hoz nyilvánosságra, amivel lehetőséget kapnak a baloldali potentátok, hogy tegnapelőtti nyilatkozataik és posztjaik holnaputánra vállalhatatlanok legyenek.
És hol vagyunk még a végétől!

Iratkozzon fel hírlevelünkre