Megjelent a Gyurcsány-film második előzetese

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője tette közzé Facebook-oldalán az új előzetest, melynek segítségével közelebb kerülhetünk az október 21-én megjelenő film történetéhez.

Kocsis Máté annyit fűzött a videóhoz, hogy: „Ezt hozta a motoros futár – A Gyurcsány-film új előzetese.” Mindezzel utalva arra, hogy az őszödi beszéd 2006. szeptember 17-i kiszivárgása idején ismeretlen személyek több magyar sajtótermékhez is motoros futárok segítségével juttatták el a hangfelvételt. A második előzetes időzítése sem véletlen, hiszen mindennek a holnapi nap folyamán lesz a 15. évfordulója. Korábban az első előzetes a beszéd elhangzásának 15. évfordulóján, május 26-án került nyilvánosságra.

Az Elk*rtuk című film második előzetese egy archív Kálmán Olga-interjúval kezdődik, aki az akkori miniszterelnökkel, Gyurcsány Ferenccel készít interjút az óriási botrányokat kavart beszéd kiszivárgását követően. A kisfilm felhívja a figyelmet, hogy megtörtént események alapján készült. Erre már csak azért is szükség van, hiszen mind a beszéd, mind a beszédre reagáló tüntetések elleni rendőrterror, és a valószínűleg a háttérben zajló történések már-már annyira szürreálisnak és hihetetlennek hatnak, hogy aki nem tapasztalta élőben az eseményeket, talán el sem hiszi, hogy mindez megtörténhetett 2006 Magyarországán.

Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya nagyjátékfilmje az eddig megjelent előzetesek és információk alapján kegyetlen őszinteséggel fogja feltárni ezt az időszakot, Gyurcsány Ferenc hazugságait, és a szocialisták kormányzási módszereit. Az Elk*rtuk ugyanakkor több lesz, mint egy száraz dokumentumfilm újra eljátszott eseményekkel. Több különböző szálon, különböző karakterekkel mesélik el a készítők, mi is történt 15 éve, annak a véres ősznek az idején.

A Gyurcsány-film második előzetese ezen a linken keresztül tekinthető meg.

A politikai krimi hivatalos bemutatója október 21-én lesz, követve az évfordulós (vagy azokhoz közeli) dátumokat, hiszen a rendőrterror legbrutálisabb eseményei az október 23-i megemlékezések és tüntetések után történtek meg. Ekkor került elő a vipera, a gumilövedék, és ekkor veszítették el sokan a szemük világát is.

Nem szabad felejteni.

Elkészült az őszödi beszédről szóló film előzetese

Kiemelt képünkön Gyurcsány Ferenc 2006-ban (Forrás: Flickr.com)

Iratkozzon fel hírlevelünkre!