Sillye Jenő Szent István királyról énekelt dala ma is aktuális

Sillye Jenő több évtizedes dala Szent István király pártfogását kéri a magyar népért, akinek egyetlen esélye az életben maradásra, ha elhagyja a rá szüntelenül leselkedő bűnt és Isten gondviselésébe kapaszkodik.

Első nagy királyunk fiának, Szent Imre hercegnek ajánlott Intelmek című művében a hitet teszi az első helyre parancsai között: „ha a hit pajzsát tartod, rajtad az üdvösség sisakja is” – írja fiának a szentéletű uralkodó, aki az egyházat a hit utáni második helyre tette. Sillye Jenő Szent István királyról szóló éneke a „magyarok csillagához” fohászkodik, hogy mentse meg a bűnök közt élő magyar népet.

A sok generáció számára hitet és hazaszeretetet sugárzó gitáros ének üzenete mintha ma még aktuálisabb lenne, mint valaha. A dalszerző soha nem rejtette véka alá a véleményét, amikor kifejezte töretlen ragaszkodását és hűségét Istenhez. Megtette ezt akkor is, ha ezért hátrány érte a kommunizmusban vagy napjainkban , amikor rejtélyes kamuprofilok keletkeztetésével próbálják hitelteleníteni őt.

Sillye Jenőből csak egy van – kiállása miatt ma is támadják

„Könyörögj értünk, Szent István király” – ismétli újra és újra a dal a keresztény magyarok fohászkodását a nemzetért és annak fennmaradásáért. Csatlakozzunk az államalapító szent királyunk ünnepén ehhez a könyörgéshez: „kérjed érettünk a Magyarok Asszonyát, fordítsa hozzánk drága szent Fiát!”

 

 

Udvarnoky László: Országunk vezetésének kereszténynek kell lennie!

Föltámadt, alleluja! – a hitvalló dal négy évtizede zengi a remény üzenetét

A kiemelt kép forrása: Nagy Lajosné Katalin

Iratkozzon fel hírlevelünkre