Sillye Jenőből csak egy van – kiállása miatt ma is támadják

Furcsa világ kezd kirajzolódni körülöttünk, ha már az olyan emberek nevével is visszaélnek, mint a keresztény könnyűzene veterán apostola, Sillye Jenő, aki éppen idén fél évszázada kezdett el a Nagymarosi Találkozókon énekelni. A dalszerző énekes a kommunizmus legkeményebb éveiben is – minden veszély és jelentkező hátrány ellenére – felvállalta Jézus Krisztusba vetett hitét. A gitáros jól ismert arról, hogy az isteni igazságokat kendőzetlenül felvállalja mind szerzeményeiben, mind pedig saját életében. Kiállása emiatt ma is példaértékű az olyan fiatalok számára is, akik a rendszerváltás előtti időkből mit sem tapasztaltak, de még a rendszerváltás utáni, átmentett, átöltöztetett kommunizmust sem képesek felismerni napjainkban. Ahogy annak idején, úgy ma is megfenyegetik azokat, akik nemet mondanak a nyugati fertő hazánkba történő intenzív beáramlására. Mondjuk megteszik ezt úgy, hogy egy napra, néhány órára kamuprofilt hoznak létre az alattomosan terjeszkedő rendszer számára nem kellemes személyek nevével és képével.

„Kedves barátaim! Valaki a nevemben létrehozott egy hamis felhasználót Sillye Jenő néven. Kérem, akit ismerősnek jelöl, jelentse a facebook felé, hogy hamis profil” – ez az üzenet volt olvasható Sillye Jenő hivatalos oldalán. A profilt azóta – talán éppen a jelentések sokasága miatt – feltehetően törölték a közösségi oldalról. Amit találni lehet, az egy öt évvel ezelőtti rajongó privát csoportja, tizenhárom taggal.

Sillye Jenőt is megkerestük az esettel kapcsolatban. Az idős, betegségeket leküzdő, ám a mai napig aktív énekest éppen egy karancsági fellépése előtt sikerült telefonon utolérnünk. A keresztény könnyűzenész méltatlannak nevezte, hogy bárki is visszaél a nevével. A keresztény könnyűzene veterán apostola azt feltételezi, hogy lehetnek olyanok, akik nem nézik ma sem jó szemmel, amint ő keresztény, istenszerető emberként állást foglal olyan aktuális kérdésekben, mint az LMBTQ-lobbi és a gendersemlegesség diktatúrája.

Az oldal talán azon a ponton „bukott le” a legszembetűnőbben, amikor azt merte állítani a hűséges házasságban élő keresztény énekes dalszerzőről, hogy „elvált”. Sillye Jenő nem egy alkalommal hangsúlyozza az egy életre kötött házassági szövetség értékét és szent voltát.

Sillye Jenő: Sok ajándék volt az életünkben

„Az, hogy valaki létrehozta a nevem alatt ezt a kamu profilt, biztos vagyok benne, hogy nem véletlen. A vasárnap esti rádiós műsoromban elég keményen kiálltam a gender szennye ellen. Bátorítottam az embereket, hogy adjanak hálát a Jóistennek, hogy Magyarország vezetői egyelőre még nemet mondanak erre az őrületre. Nem tudjuk biztosan, mindössze sejtjük, hogy kik azok, akiknek érdekükben állhatott egy ilyen oldalt létrehozni.

Közelednek a választások, ismert személynek gondolnak, emiatt szállhattak rám, hogy elmenjen a bátorságom az efféle nyilatkozataimtól”

– mondta el Sillye Jenő, aki úgy tapasztalja, hogy egy háború kezdődött el azzal, hogy a gender mindent behálóz, és ennek a szervezkedésnek az emberei mindenhol ott vannak, arc nélkül és a háttérből.

 

A nyakkendős mise az egyházi hűség szimbóluma lett

Föltámadt, alleluja! – a hitvalló dal négy évtizede zengi a remény üzenetét

Nem tudhattuk, mi jön ki ebből – hangzott el a Kismarosi Találkozókért hálát adó ünnepségen

A kiemelt kép forrása: Révuti Norbert

Iratkozzon fel hírlevelünkre