Kegyelmet kapott az erőszakos BLM-tüntetőkre fegyvert fogó házaspár

Missouri állam kormányzója, Mike Parson kegyelmet adott a McCloskey-házaspárnak. Mark és Patrica akkor vált híressé, amikor a Black Lives Matter-terrorhullám közepette fegyverrel a kezében állt ki St. Louis-i otthona elé, hogy távol tartsa a randalírozókat. Lövés nem dördült, mégis vádat emeltek ellenük illegális fegyverhasználat. Később ők maguk testi sértés és zaklatás vétségében vallották bűnösnek magukat. 

Missouri kormányzója, Mike Parson kedden kegyelemben részesítette azt a St. Louis-i ügyvéd házaspárt, amelyik a tavalyi Black Lives Matter-tüntetéssorozat idején fegyverrel állt ki saját otthona elé, hogy megvédje azt az arra vonuló több száz BLM-es randalírozótól. Patricia és Mark McCloskey-t illegális fegyverhasználat miatt állították bíróság elé.

Az ellenük indult perben mintegy 3000 dollárnyi pénzbírság megfizetésére kötelezték őket, a kedden kihirdetett kormányzói kegyelem azonban azt jelenti, hogy a büntetést nem kell kifizetniük. „Bármikor újra megtenném” – mondta a bíróságon Mark McCloskey arra a felvetésre, hogy „békés tüntetőkre” fogta a fegyverét.

A házaspár jelképévé vált a BLM-hisztéria és fosztogatás, rongálás elleni kiállásnak, Donald Trump akkor még regnáló amerikai elnök is kiállt mellettük, de számos republikánus és demokrata képviselő is ugyanezt tette.

Mark McCloskey indul szenátusi székért a következő választáson.

Papák, mamák géppisztollyal

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre