Vízben fuldoklót mentettek meg az Országgyűlés őrei

Kedden az esti órákban elsodort egy embert a Duna a Margit szigetről. A Képviselői Irodaháznál az Országgyűlési Őrség szolgálatot teljesítő őre észrevette a Margit híd alatt a vízben kapálózó embert.

Azonnal értesítette a katasztrófavédelmet és a vízirendészetet, majd a partról folyamatosan szóval tartották, próbálták irányítani a szerencsétlenül járt embert – mindezt egyre népesebb nézőközönség jelenlétében. A leggyorsabban az Országgyűlési Őrség tűzoltó járőre ért a helyszínre, aki beúszott a Dunába, biztosító kötéllel és életmentő gyűrűvel, civil segítséggel kimentették a vízben sodródó embert.

„Ezzel a hősies cselekedettel és kiemelkedő helytállásukkal életveszélyt hárítottak el” – írta közleményében az Országgyűlési Őrség. 

A férfit az Országos Mentőszolgálat időközben helyszínre érkező egysége látta el, és kivizsgálásra a Honvéd Kórházba szállította. Az Országgyűlés elnöke, és az Országgyűlési Őrség parancsnoka elismerését fejezte ki a mentési művelet végrehajtóinak.

Az Országgyűlési Őrség állománya eddig minden évben mentett ki embereket a Dunából, legutóbb 2021. július 14-én egy 17 éves fiatalembert.