Virágkocsi állít emléket az egyik legismertebb magyarországi eucharisztikus csodának

Esztergomban, a bazilika bal oldali haranglába mögött, a Királyi Vár előtt a „Szent Korona” és a „Minden forrásom belőled fakad" elnevezésű virágkocsik láthatóak augusztus 16-án reggelig.

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján a Szent Koronát ábrázoló virágkocsi Esztergomból, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek áldásával indult útjára Debrecenbe a Virágkarneválra.

Ez a hagyomány folytatódik 2021-ben is. Ebben az évben az Emberi Erőforrások Minisztérium tárcavezetője, Kásler Miklós egy virágkocsival ajándékozta meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Az alkotás az egyik legismertebb magyarországi eucharisztikus csodának állít emléket.

Ezt a kompozíciót is Esztergomban állították ki először, a virágkompozíció ezután Debrecenben a Virágkarneválon, Nagyváradon, majd a partiumi kistelepüléseken lesz látható, majd szeptember 5-12. között Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ideje alatt gyönyörködhetnek benne a látogatók. Az alkotások esztergomi bemutatkozását a debreceni, illetve az esztergomi önkormányzat támogatásával az Esztergomi Várszínház kezdeményezte és szervezte meg.

Forrás: NEK

Erdő Péter: Merjük remélni azt, ami elképzelhetetlen!

Iratkozzon fel hírlevelünkre