„Fogást” találtak a sportolókon a feministák

A feminista Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldalnak most éppen a tokiói olimpián birkózásban aranyérmet szerző Lőrincz Tamást ábrázoló Túró Rudi-kártyába kötött bele.

Sport és baloldal. Két fogalom, amelyek általában egymással ellentétes értelemmel bírnak. Hosszú ideje így van ez, a baloldali kormányok megvonják a sporttámogatásokat, a balliberális újságírók és a feministák szemét szúrja, hogy bizonyos sportesemények (olimpia, futball-Eb) nemzetegyesítő erővel bírnak, esetleg az egészséges sovinizmust erősítik. Mindezt már megszokhattuk, nincs ebben semmi meglepő.

Hogy miért számolunk be mégis a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene nevű feminista Facebook-oldal posztjáról?

Csupán, hogy némi színt, némi humort hozzunk a tisztelt olvasók mindennapjaiba. Ugyanis nehéz más szót találni erre, minthogy nevetséges. Ez az üldözési mánia, az ekkora szintű mindenhol szivárványt látás, pontosabban az LMBTQ-közösség üldözésének mindenbe való belelátása egyszerűen hihetetlen magasságokat ér el. Talán, ha az életüknek kevesebb részét (mondjuk 95 helyett csupán 70 százalékát) töltenék LMBTQ-propaganda böngészésével, kevésbé lenne üldözési mániájuk, és boldog életet élhetnének.

Mit tartalmaz a bejegyzés?

A feministák posztjának szövege így szól, alatta pedig a mellékelt képet láthatják a kártyáról:

„Amit minden további nélkül láthatnak a gyerekek… Persze, nem a meztelenség és a test tabusítása a cél, de ez egy mégiscsak egy túró rudi reklám. Ti mit gondoltok, miközben a Hupikék törpikék tizenkettes karikát kap? A sportolók túl sokat mutató, őket ezzel kínos helyzetekbe sodró formaruhákról pár napja posztoltunk.”

Lőrincz Tamás a Túró Rudi-kártyán. Forrás: Facebook/Nem tehetsz róla, tehetsz ellene

A poszt megérdemli, hogy részleteiben elemezzük ki. Rövid terjedelme ellenére remek betekintést nyújt szerzője (és a hozzá hasonló körökben mozgó személyek) lelkivilágába. Mivel is van itt problémájuk? Először is a formaruha. Nem kell a birkózás szakértőjének lenni ahhoz, ami józan ésszel is nyilvánvaló: egy olyan sportágról beszélünk, ahol létfontosságú a szoros, testhezálló öltözet, hiszen így elkerülhető, hogy annak megragadásával az ellenfél jogtalan előnyre tegyen szert. Így viszont, a felszerelés jellegéből adódóan bizonyos testrészek az átlagosnál jobban látszódnak. Pont. Ezt nem lehet túlragozni, különben is, a praktikusság mellett a szabályok is előírják a viselését.

Ehhez meg hogy jönnek a homoszexuálisok?

A homoszexuálisok sehogyan, és bár kimondva nincsen, az általuk csak „homofóbtörvénynek” nevezett pedofilellenes törvényre, illetve a gyermekvédelmi passzusokra utalnak. Előhozták azt a hazug narratívát, hogy ez bezzeg mehet, amíg a Hupikék törpikék tizenkettes karikát kap – ami egyébként már csak azért is nevetséges, hiszen minden egyes tévéműsor, film és sorozat rendelkezik egy, a Médiahatóság által meghatározott korhatár-besorolással. Ezt a gyermekvédelmi törvény nem írja felül, és az is nyilvánvaló, hogy a jogalkotó szándéka nem a Harry Potter vagy Hupikék törpikék korhatárának a szigorítása.

Ezeket egyébként is szakmai szempontok alapján határozzák meg – és valóban, a jövőben az olyan műsorok, amelyek nyílt LMBTQ-propagandát tartalmaznak, szigorúbb besorolást fognak kapni. De ismételten kiemeljük, ez nem érinti sem a Harry Pottert, sem a Hupikék törpikéket, sem semmilyen egyéb, korhatár-besorolással már rendelkező műsort.

Azt állítani, hogy a Lőrincz Tamásról készített fotó káros lenne a fiatalokra, nettó badarság.

Az, hogy látnak egy fotót egy kártyán a friss olimpiai aranyérmes birkózónkról, elősegítheti, hogy a gyermekek elkezdjenek a sportok (például a birkózás) iránt érdeklődni, esetleg elkezdjenek edzésekre is járni, sportolni. Mindez elősegíti az egészséges és boldog életüket, ráadásul még fizikailag is erősödhetnek. Természetesen lehetséges, hogy a feministák szerint ezek veszélyesek – talán a toxikus maszkulinitás kialakulásának veszélye áll fenn? Bizonyára ezt is képesek lennének belemagyarázni.

Új divat lett a baloldalon a sportruházatokat támadni?

Néhány napja a Humen online elnevezésű homoportál is „szóba hozta” a formaruhákat, azonban nem a birkózók, hanem az evezősök felszerelését vettse az oldal célkeresztbe. Ebben arról írnak, hogy amíg az evezősök öltözetét gond nélkül megváltoztatták néhány éve, addig a norvég női strandkézilabda-válogatott nemrég azért kapott pénzbüntetést, mert nem fürdőruhaalsóban, hanem rövidnadrágban játszottak az egyik mérkőzésükön. Ez akkor óriási felháborodást váltott ki a baloldal hangadóiból. Támadásukat arra alapozták, hogy szexualizálják a sportolókat – a praktikumról és a szabályokról azonban ekkor is mélyen hallgattak…

Ha nem tudnak mibe belekötni a balliberálisok, akkor is megtalálják a narratívájuk szerint támadható pontokat. És ne legyenek kétségeink: amíg létezik sport, ők támadni fogják azt, a fentebb már ismertetett okokból.

Még a feministák megközelítésében is kegyetlen a Momentum abortuszhoz való hozzáállása

Kiemelt képünkön Lőrincz Tamás (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Iratkozzon fel hírlevelünkre