Még a feministák megközelítésében is kegyetlen a Momentum abortuszhoz való hozzáállása

Cseh Katalin örül

Nem várt helyről kapott támadást a liberális párt.

Március 11-én jelent meg a Vasárnap.hu-n a Nem igaz, hogy a magyarok többsége abortuszpárti című írásom, melyben 444-es kommentek alapján szemléltettem, hogy még a liberálisokból is előtörnek az életvédő „ösztönök”, ha az abortusz szó leírása nélkül születik cikk a magzatok haláláról.

Mint az írásomban rávilágítottam, a jelenség magyarázata nagyon egyszerű: mivel a természettörvény alapján minden ártatlan emberi lényt megillet az élethez való sérthetetlen jog,

„ösztönösen” az összes ember, még a 444 olvasói is életvédők. 

(A természettörvény belátásához nincs szükség kinyilatkoztatásra, nincs szükség Krisztusra, és nincs szükség egyházra sem: az ember mint értelmes létező, a józan ész segítségével mintegy felfedezi magában az erkölcsi törvényt, amely örökre és változatlanul bele van írva emberi természetébe.)

A feministák szerint szörnyű dolog az abortusz

A cikkemet szombaton a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene nevű feminista oldal is megosztotta, s bár szándékosan nem a valódi mondanivalóra reagált (tehát hogy a gyermek szempontjából ugyanúgy tragédia a művi abortusz, mint a spontán vetélés), mégiscsak érdemes kitérni az oldal kommentárjára. 

„Még egyszer, lassan mondjuk, hogy biztosan érthető legyen: senki nem abortuszpárti, választáspárti lesz az. És az sem azért van, mert az abortusz jó dolog, hanem mert a tiltásával nem a magzatelhajtások száma csökken, hanem az abba belehaló nők száma nő. Az abortusz szörnyű, senki sem jókedvében választja, és aki rákényszerül, azt támogatni kell. Az abortusz ellenszere nem a tiltás, hanem a szexuális nevelés, és a mindenki számára hozzáférhető fogamzásgátlás” – írták a Facebookon.

forrás: Facebook

A feministák érvelése szerint tehát szörnyű dolog az abortusz, amit senki sem jókedvében választ. 

A momentumos Cseh Katka és a botmixer esete

Ezzel szemben bizonyára sokan emlékszünk a momentumos Cseh Katalin megnyilvánulására, aki egy 2015-ös rádióbeszélgetésben jót nevetgélt azon, hogy a műsorvezető Papp Réka Kinga a botmixerhez hasonlította a terhességmegszakítást.

Katkának annyira tetszett ez az elnevezés, hogy sűrű hahotázások közepette azt is megígérte, hogy „elterjeszti a kis körében”.

Elmaradt a bocsánatkérés

S habár az ominózus adás idején a Momentum még nem létezett, Cseh Katalint, miután a párt európai parlamenti képviselője lett 2019-ben, szembesítették a botmixeres hasonlattal. Katka azonban nemhogy nem kért bocsánatot, de a reakciójának a lényege csupán annyi volt, hogy a kormánypárti sajtó le akarja járatni.

Joggal feltételezhetjük tehát, hogy Cseh Katalin és a Momentum álláspontja változatlan, továbbra sem találnak semmi kivetnivalót abban, ha valaki jót derül azon, ha a beszélgetőtársa a botmixerhez hasonlítja az abortuszt. Aki pedig így tesz, aligha ért egyet a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene nevű feminista oldal álláspontjával, miszerint az abortusz szörnyű dolog. 

 

Horváth Tamás

 

Nem igaz, hogy a magyarok többsége abortuszpárti

Merjük végre kimondani: az abortusz a magyarság történetének legnagyobb genocídiuma

Az abortált gyermekek a mennyből imádkoznak értünk

 

Kiemelt képünk forrása: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre