Nem igaz, hogy a magyarok többsége abortuszpárti

A bizonyítékot nem máshol, mint a 444 kommentszekciójában találjuk.

Gyakran halljuk magukat jobboldalinak nevező személyektől, hogy az abortusz kérdését nem szabad feszegetni, mert a magyar társadalom többsége támogatja a terhességmegszakítást.

Igen ám, csakhogy egyáltalán nem mindegy a keretezés, nem mindegy, hogy milyen kontextusban esik szó az abortuszról.

Az állításom alátámasztására hoztam egy 444-cikket, amely a következő címmel jelent meg még február 28-án:

„Izraelben két halva született csecsemőnek is pozitív lett a koronavírus-tesztje.”

Az írásból kiderül, hogy mindkét gyermek az édesanyjától kapta el a fertőzést, az egyik spontán vetélés a terhesség 25., a másik pedig a 36. hetében következett be.

Ha a magzat szemszögéből nézzük, ez pontosan ugyanolyan tragédia, mint a művi abortusz,

és mégis, csupán a kontextus és a szóhasználat miatt olyan emberekből is előjönnek az „életvédő ösztönök”, akik más esetekben a nők jogaira hivatkozva a legnagyobb támogatói a terhességmegszakításnak. 

Mondhatnánk persze, hogy jó-jó, de az egyik magzat 25, a másik 36 hetes volt. Erre azt tudom válaszolni, hogy egyrészt nem gondolom, hogy a 444 követőinek reakciója érdemben más lett volna, ha fiatalabbak a gyermekek (főleg, hogy a pontos korhoz meg kellett nyitni a cikket, a facebookos megosztásból nem derült ki); másrészt vannak olyan államok a Földön, ahol a terhesség 24. hete után is engedélyezett az abortusz.

forrás: 444 Facebook-oldala

Tanulságos, hogy a cikkre érkezett nagyjából ezer reakció közül több mint hétszáz szomorú fej, a néhány „viccesezőt” pedig gyakorlatilag az életvédelemre hivatkozva küldik el melegebb éghajlatra a kommentelők:

forrás: 444 Facebook-oldala

forrás: 444 Facebook-oldala

forrás: 444 Facebook-oldala

forrás: 444 Facebook-oldala

forrás: 444 Facebook-oldala

forrás: 444 Facebook-oldala

Forrás: 444 Facebook-oldala

Alighanem ez jelzésértékű azoknak a „mérsékelt” jobboldaliaknak is, akik valamilyen furcsa perverziónál fogva inkább választják a langyos víz szerepét (amit a Jóisten is kiköp), mint a dinamikus, világnézeti alapokon nyugvó politizálást.

Ugyanis lehet itt nyünnyögni meg óvatoskodni, de éppen a fentebbi példa mutatja, hogy „ösztönösen” az összes ember, így a 444 olvasói is életvédők. Nem véletlen, hiszen a természettörvény alapján minden ártatlan emberi lényt megillet az élethez való sérthetetlen jog.

Ennek belátásához pedig nincs szükség kinyilatkoztatásra, nincs szükség Krisztusra, és nincs szükség egyházra sem: az ember mint értelmes létező, a józan ész segítségével mintegy felfedezi magában az erkölcsi törvényt, amely örökre és változatlanul bele van írva emberi természetébe.

Igen, a 444 olvasóinak emberi természetébe is.

Szóval kérem szépen a kisujjeltartós jobboldali kollégákat: ne terjesszenek hazugságot! Nem igaz, hogy a magyarok többsége abortuszpárti. Csak okosan kell keretezni a témát.

Horváth Tamás

Merjük végre kimondani: az abortusz a magyarság történetének legnagyobb genocídiuma

Püspökök az EU-nak: A lengyel abortusztörvény jó

 

Kegyetlen halál vár az abortuszt túlélő magzatokra

 

Kiemelt képünk forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre