Kegyetlen halál vár az abortuszt túlélő magzatokra

Még ma is több amerikai államban végeznek abortuszokat akár a második vagy a harmadik trimeszterben, és előfordul, hogy a művi beavatkozást követően 20 hetesnél is idősebb magzatok életben maradnak. Egy nővér az Amerikai Egyesült Államok Szenátusának Igazságügyi Bizottsága előtt tavaly azt nyilatkozta: az életükért küzdő magzatokat az orvosi ellátást megvonva egyszerűen hagyják meghalni. A kezei közt egy 21 hetes kisfiú 45 percen át küzdött az életéért, mindhiába...

Az életvédő amerikai republikánusok két évvel ezelőtt törvényjavaslatot nyújtottak be arra vonatkozóan, hogy jogszabályban kötelezzék az orvosokat: minden esetben biztosítaniuk kell az alapellátást az abortuszt túlélő csecsemőknek. Az életellenes, abortuszpárti Joe Biden vezetésével azóta hatalomra került demokraták azonban egész egyszerűen már akkor sem tartották szükségesnek, hogy minderről törvény szülessen. Egyebek mellett arra hivatkoztak, hogy a republikánus törvényhozók abortuszellenes elfogultságból erőltetik a törvény bevezetését. A ma már alelnöki posztot betöltő Kamala Harris az anyák döntési joga mellett kardoskodott. Más demokrata párti képviselők pedig azt vágták a republikánusok fejéhez, hogy át akarják venni az irányítást a nők teste felett, és meg akarják őket fosztani attól az alkotmányos joguktól, hogy személyes döntéseket hozzanak saját testükről. A republikánusok viszont igyekeztek rámutatni arra:

bár az Egyesült Államokban a gyilkosság illegális, mégsem büntetik azt, aki magára hagy egy élve született – pontosabban abortált – csecsemőt.

A Szenátus Igazságügyi Bizottsága a törvényjavaslattal kapcsolatban tavaly hallgatott meg egy megdöbbentő tanúvallomást. Jill Stanek, az Illinois állambeli Krisztus Kórház egykori nővére arról számolt be, hogy amikor egy 22. hetes magzat maradt életeben az abortuszt követően, nővértársa a koszos mosókonyhába vitte, és magára hagyta.

– Képtelen voltam elviselni annak a gondolatát, hogy ez a gyermek egyedül haldoklik, ezért 45 percen át ringattam, amíg élt

– mondta el a meghallgatáson a nővér. – A kisfiú 21–22 hetes volt, alig több, mint 20 dekagramm, és akkora volt, mint a kezem – tette hozzá. A nővér emlékeztetett arra, hogy 2019-ben a demokrata párti Ralph Northam, Virginiai kormányzója – aki egyébként orvos is –, támogatta a gyermekgyilkosságot azzal, hogy kijelentette: az abortuszt túlélő csecsemőket hagyhatják meghalni, ha korábban abortuszról döntöttek az orvosok és a szülők.

Stanek elmondta, sajnos a valóságban ez meg is történik. Tanúvallomásában az is elhangzott: amikor kórházban dolgozott, saját szemével látta, hogy

több csecsemő is túlélte a második és a harmadik trimeszterben végzett abortuszt, de orvosi ellátás hiányában mindegyik csöppség meghalt.

A nővér beszámolt egy másik esetről is, amikor az anya döbbenten vette tudomásul, hogy abortált magzata életben van, ráadásul semmiféle olyan deformitás, rendellenesség nem volt a kicsin, amit az orvosok jósoltak. – Az anya sikongatott, hogy valaki segítsen a babáján, a kollégám pedig rohant, hogy újszülöttgyógyászt hívjon – emlékezett vissza a megrázó esetre Jill Stanek. Hozzátette, bár mindennek már két évtizede, még ma is számos csecsemő éli túl az abortuszt, majd veszíti életét ellátás hiányában Amerikában. Az egészségügyi adatok alátámasztják észrevételeit.

Sokan még ma is kételkednek abban, hogy a magzatok túlélhetnek egy ilyen kegyetlen, gyilkos beavatkozást.

A Lifenews.com arról számolt be, hogy a statisztikák szerint 2016 és 2018 között csak három államban legalább 40 csecsemő született élve az abortuszt követően. Az állami egészségügyi adatok szerint pedig 11 csecsemő született élve abortusz után Minnesotában, 10 Arizonában és 19 Floridában.

A Centers for Disease Control and Prevention adatai pedig azt mutatják: legalább 143 csecsemő született élve a 2003 és 2014 között végzett abortuszok után az Egyesült Államokban, bár feltételezhetően ennél sokkal magasabb a valós szám, ugyanis nem jegyeznek fel minden egyes esetet. Ezt bizonyítja az Amerikai Jogi és Igazságügyi Központ kutatása, mely szerint ez a szám eléri a 362 főt 2001 és 2010 között. Vagyis mind a hivatalos statisztikák, mind az ápolók és az abortuszt túlélők személyes tanúvallomásai is bizonyítják: a csecsemők túlélik a művi beavatkozást! Jelenleg körülbelül 18 állam nem rendelkezik olyan törvénnyel, ami megvédené az abortuszt túlélő gyermekeket a gyilkosságtól. Ezek közül néhány államban soha nem is fogadtak el efféle törvényt, míg például New York és Illinois államokban hatályon kívül helyezték azokat.

Fotó: LifeNews.com

2019-ben Montanában, Észak-Karolinában és Wisconsinban már nagyon közel álltak a túlélő magzatokat védő törvényjavaslat elfogadásához, ám demokratikus kormányzóik megvétózták. Mivel Amerikában leváltotta a republikánus, életvédő Donald Trumpot a híresen abortuszpárti Joe Biden, kevés esély mutatkozik arra, hogy felszámolják ezeket a valójában gyermekgyilkosságnak számító kegyetlenkedéseket.

Reményre adhat okot, hogy Ben Sasse, Nebraska republikánus szenátora nemrégiben bejelentette: újra előveszi a törvényjavaslatot. Mint fogalmazott, „minden babának jár egy esély, függetlenül attól, hogy korszerű kórházban vagy egy bevásárlóközpont abortuszklinikáján született.

Egy tisztességes társadalom nem fordíthat hátat ezeknek a babáknak, mert az együttérzés, az igazság és a szeretet még mindig számít.

Ez a törvényjavaslat nagyon egyszerű: biztosítja, hogy azok az újszülöttek, akik túlélik az abortuszt, ugyanolyan ellátásban részesüljenek, mint bármely más csecsemő. Mindannyian megegyezhetünk abban, hogy minden baba megérdemli a szeretetünket”. Ben Sasse emlékeztetett arra, hogy Joe Biden a Capitolium lépcsőjén állva azt mondta: „Együtt nagy dolgokat tehetünk. Fontos dolgokat. És helyre tudjuk hozni a rosszakat”. Sasse szenátor szerint most itt a lehetőség erre. Szerintünk is.

Gianna Jessen maga is túlélte az abortuszt. Már 7,5 hónapos magzat volt, amikor biológiai anyja úgy döntött: elveteti a gyermekét a Planned Parenthood, a világ legnagyobb abortuszvégrehajtó egyik intézményében.

Számos sérülést szenvedett az anyja méhébe fecskendezett sós oldattól, mégis túlélte a gyilkossági kísérletet. Ma a világot járja, hirdetve az élet védelmét és Isten szeretetét. Az alábbi felvétel 2008 szeptemberében az ausztrál parlamentben készül, ahol feltette a kérdést:

„Ha az abortusz csupán a nők jogairól szól, akkor mi volt a helyzet az enyémmel? Nem volt ott akkor egyetlen radikális feminista sem, aki felállt volna, és azt kiáltotta volna, hogy az én jogaimat mennyire megsértették aznap, amikor épp készültek kinyiffantani a nők jogainak nevében?”

Az apa megakadályozhatná az abortuszt

„A nő testét széttrancsírozza egy minilény” – így beszélnek a terhességről Gulyás Márton csatornáján

A republikánus vezetésű tagállamok szembemennek Bidennel

(Háttér: LifeNews.com; Sasse.senate.gov; Kiemelt képünk forrása: My Tangible Peace Facebook-oldala)

Iratkozzon fel hírlevelünkre