Conchita és az eucharisztikus kongresszus himnuszának hangszerelője egy színpadon

A nemzetközi elismertségnek örvendő zeneszerző számos művésszel állt már egy színpadon. 2017-ben a sokak által csak „szakállas nőnek” nevezett Conchita Wurst produkcióját segítette a Bécsi Szimfonikusoknak vezényelve. Pejtsik Péter szemmel láthatóan nem kategóriákban gondolkodik. A zeneszerző szerint téves az a szemlélet, amely a zenét „komolyzenére” és „könnyűzenére” osztja. A méltán híres karmester a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hivatalos himnuszának is új zenei köntöst adott.

A hangszerelés nemzetközileg elismert muzsikusa számos album és több száz filmzene elkészítésében vett részt. Emellett szimfonikus munkái hallhatók sok hazai előadó lemezén (Ákos, Crystal, Kasza Tibor, Balázs Fecó, Bon-Bon, Havasi Balázs, Korál).

A művész legutóbb megismert munkája a Budapesten szeptemberben megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharsztikus Kongresszus hivatalos himnuszának újrahangszerelt változata, amelynek zenei produceri feladatait Kovács Ákos látta el.

2017-ben Pejtsik Péter az osztrák Conchita Wursttal is közös produkcióban lépett fel, aki megnyerte a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivált. A drag queen jegyeket mutató, szakálláról, emellett kiváló énekhangjáról világhírnévre szert tevő, születését tekintve férfi, ám önmagát nőnek valló énekes Georgij Makazaria – tételezzük fel, férfi – előadóművésszel énekel egy igazán forrónak látszó, homoszexuális vonzalmat érzékeltető duettet.

 

 

 

Hamarosan Conchita Wurst ihlette emojikat is küldhetünk egymásnak üzenetben

Értetlenül állunk előtte: Conchita Wurst-koncert lesz a bécsi székesegyházban

Transzcendencia a transz-tendencia árnyékában

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre