Értetlenül állunk előtte: Conchita Wurst-koncert lesz a bécsi székesegyházban

LMBT-lobbi által támogatott koncertet rendeznek szombat este Bécs híres katolikus székesegyházában, Christoph Schönborn bíboros jóváhagyásával.

Nem ez az első eset, hogy Christoph Schönborn bíboros áldását adja olyan koncertre a neves katedrálisban, amelyet vállaltam lmbt-párti szervezet rendez. A 888 szúrta ki, hogy az AIDS ellenes világnap apropóján Conchita Wurst koncertezik majd a bécsi Szent István székesegyházban a LIFE+ szövetség szervezésében. 

Hasonló rendezvényre már a korábbi években is sor került:

tavaly például egy homoszexuális szerepeiről ismertté vált színész félmeztelenül szerepelt a templomban, démonoknak öltözött figurák kíséretében 

– az eseményen pedig a bíboros személyesen is részt vett.

A lap idézte Alexander Tschugguel keresztény aktivistát, aki szerint az osztrák katolikusok valójában nem szeretik, hogy a székesegyházat az LMBT-ügy támogatására használják fel. Ugyanő hangsúlyozta, hogy az esemény főszervezője, Gery Keszler az egyik legnagyobb hatású lmbtq-aktivista Ausztriában. A LifeSiteNews bécsi forrása szerint Keszler és Schönborn bíboros baráti kapcsolatban állnak egymással. 

Forrás: 888.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre