Nincs új a nap alatt: Dobrev Klára külföldi beavatkozást kért

Magyarországon kívül mutassanak még egy olyan nemzetállamot, ahol a mindenkori ellenzék előszeretettel próbálkozik külországokkal leveretni az aktuális honi vezetést. Nálunk Mátyás halála óta így megy. Olyan népet és országát pedig sehol nem vesznek komolyan, ahol a politikai elit egy részénél szinte hagyomány az efféle ocsmányság.

Legutóbb épp Dobrev Klára kért sürgős internacionalista beavatkozást a magyar kormány ellen, mert baromira szeretne miniszterelnök lenni, és abban vélhetően nem bízik, hogy önerőből elpüfölheti Orbánt egy választáson. Persze – ahogy az efféle moszkovitából lett brüsszeliták szokták: mindezt a nép érdekében, a világért sem a maga kedvéért. Nem hát.

Hegedűs hadnagy az Egri csillagokból immár szoknyát öltött. A mohácsi vész után koccintó kretének, vagy az ’56-ban az oroszokat beinvitáló bolsik gyakorlatilag jogelődei az ilyen Kláráknak. Hogy saját jogon ennyire alulbútorozott morálisan vagy Fletó ura szaktanácsára – ez minden bizonnyal örök titok marad, de én úgy gondolom, egy nő, önmagától azért nem tenne ilyesmit. Viszont, ha tényleg Gyurcsány folyásolta be, az sokat ígér Klára esetleges miniszterelnökségével kapcsolatban.

Na jó, lehet, hogy Gyurcsányné mégis önerőből van híján a honleányi büszkeségnek, pláne, hogy a férje igen elfoglalt: most épp készülődik egy kocsmai találkozóra, fiatalokkal. Az országról fog velük beszélgetni.

Azt egy kicsit sajnálom, hogy nem azokat invitálja, akik 2006-ban voltak fiatalok. Igaz, tizenöt év majdnem egy emberöltő. Ebben bízik ő is…

Szóval, Dobrev Klára sürgős nemzetközi beavatkozásért folyamodott – én meg nem tudom elképzelni, a választópolgárok hány százalékának szimpatikus az ilyesmi. Mármint, Magyarországon.

Merthogy az ilyen folyamodások miatt rongy népnek tartanak bennünket a Lajtán túl, az fix.

Orbánt gyűlölik, mert mindazt képviseli, ami ők nem. Elítélik, diktátorozzák – de még a legádázabb nyugati ellenfelei sem tartják alja embernek. És a Klára-féléket minek tartják? Úgy magukban, őszintén? 

Ne vádoljanak fideszes elfogultsággal: bizton állítom, hogy sem Medgyessy Péter, sem Bajnai Gordon, sem Puch László, sem Németh Miklós nem tett volna ilyet. Soha. Engem nem zavar, ha Dobrev Klára (DK) elruccan Pécsre vagy az Ormánságba, és ott mindennek elmondja Orbánt, esetleg nekiáll újra összetoborozni a Munkásőrséget – de külföldre lenyomni egy ilyen szöveget?!

Vajon hányan szólaltak fel Brüsszelben plénum előtt – hazájuk aktuális vezetését gyalázva, intervencióért esedezve?

Egy biztos, Klára: az én nevemben ne beszéljen. Merthogy én is magyar ember vagyok és maga a magyar emberekre hivatkozott – en bloc. Szóval karattyoljon csak a saját, esetleg a férjura nevében, de ne az enyémben, jó? Mert szerintem amit ott maga művel, az undorító, és én mint az egyik magyar ember szégyellem, hogy egy hazában élünk.

Esetleg jövőbeni brüsszeli beszédét egészítse ki ezzel a magyaremberes véleménnyel is, mert lefogadom, vagyunk még néhány milliónyian, akik ugyanezen a húron pendülünk. És ez a húr nem a kend szivárványos „davaj, gitárján” van.

A szerző további írásait ide kattintva olvashatja.

Fekete-Győrnek inkább Orbán fiát kellene futóversenyre hívnia

Kiemelt kép forrása: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre