Gyurcsány kormányra készül – tádámm

A fene sem hitte volna, hogy a mi Fletónk hamarosan olyan Magyarországot fog csinálni, ahol „történelmi, nemzeti magyarságunk őrizni és védeni való érték, mindannyiunk ezerszer felemelő élménye”. Meg neo-liberális, meg zöld és pluszban szociáldemokrata. Meg minden.

Nagyon úgy fest, hogy Magyarország felett bődületesen vastag vasbetonból van az ég, így Gyurcsánynak legfeljebb a koronavírustól kell tartania – testi épségileg. A többit biztosíthatja neki a nép ultrarövid politikai emlékezete, meg a „következmények nélküli ország” című nemzeti sajátosság. Legalábbis ő ebben bízik. Különben mi más adhatná a szájába az ilyen és ezekhez hasonló szavakat.

Történelmi, nemzeti magyarságunk védelmében tett érdemei ezerszer felemelő élményszámba mentek, amikor a legalávalóbb módon kampányolt ellenük 2004-ben.

Erre most itt van nekünk Fletó, pántlikával, csikóbőrös kulaccsal, díszmagyarban. Tán még Rózsa Sándor akcentusát is felveszi legközelebbi vidéki körútján. Bakfitty!

Én azt mondom, Isten éltesse! – pláne, ha majd ebben a magyaros külsőben száll síkra a neoliberalizmus fáklyavivőjeként, mondjuk az Andrássy úti homoszexuális menetelésen.

Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök modern liberalizmusát amúgy megtapasztalhattuk már.

Tudod, Feri, amikor 2006-ban…, emlékszel? De szép is volt! Meg még modern is és ojrópai! Ahogy sírtak ott a vérző fejű csajok az úttesten, meg ahogy hat rendőr rugdosott egy földön fekvő járókelőt…, ah!

Te már akkor egyben zöld is voltál, hiszen a SÜN – védett állat.

És ahogy védelmében kiáltoztak az azonosító nélküli rendőreid: Sün! Sün! Sün…! Ráadásul közben még arra is volt idejük, hogy fejre célzott lövéseket adjanak le, hol gumilövedékes puskával, hol pedig viperával (ami szintén védett, ezért azzal nem lőttek, csak suhogtattak).

Szociálisan érzékeny demokrata pedig leginkább 2008-2009 tájékán voltál, amikor a totál lerongyolódott, általatok szétlopott országot még megbikkantottad egy brutális hitellel, aminek javát szépen odaajcsiztad a bankár haveroknak.

Na, akkor hol is tartunk eddig? Gyurcsány dú-magyar (2004), pipa. Modern liberális (2006), pipa. Szociáldemokrata (2006-2009), pipa.

Nos, én hinnék Fletónak, ám nemcsak hívő ember vagyok, de a memóriám is zsilett; emlékszem, hogy az ominózus, választás előtti televíziós vitában minden csirkefogónak elmondta Orbánt, merthogy azt terjeszti róla, hogy vizitdíjat vezetne be, ha hatalomra kerülne. És lett vizitdíj?

De lett ám. Szavahihatőség (2004 – ), pipa.

Hááát, Ferenc…, a mérleg egyik fele elég girhes. Sajnos neked a nemzetiszín burkolatú mennyország hazai konvertálásának ígérgetése kábé úgy áll, mint József testvérünknek a brüsszeli homokvihar. Úgyhogy fogadd meg Müller Cecília ajánlását és – maradj otthon.

 

Mészáros József

A szerző további írásai itt érhetők el

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Örömhír! – kilenc éve velünk a Demokratikus Koalíció

Már megint jelöltet keresnek…

A Négyszögletű Melegerdő csak az ígéretes kezdet

Kiemelt képünk forrása: MTI/Bruzák Noémi

Iratkozzon fel hírlevelünkre