Örömhír! – kilenc éve velünk a Demokratikus Koalíció

A megalakulásának kilencedik évfordulóját ünneplő Demokratikus Koalíciót áldja meg a Jóisten! Nem tudom, hogy ez a napokban bekövetkezik-e, de rájuk férne.

Mindenesetre a csodánál immár többnek nézünk elébe, ha átböngésszük a pártalapító ex-miniszterelnök szociális médiamunkásságát. Van ott minden, full szivárványban pompázik a jóindulatú agyi alulbútorozottság.

Öles betűkkel leszögez:

Magyarország érdeke, hogy Biden apó legyen az USA elnöke. Aki ugyan ez idő szerint szívből rühelli hazánkat a magyar országgyűlési választások eredménye miatt – de Gyurcsány mintha épp ezért látná benne öreg barátját, akinek amúgy szerintem babfőzeléke sincs arról, a Visztula melyik partján fekszik Magyarország.

Hát, tudja fene… én nem komálnám azt, aki felgyújtja a szülőfalumat – még akkor sem, ha esetleg ettől odakozmál a tökorrú szomszédom is, akit utálok.

Ferenc immár azt is bizonygatja, hogy igenis lehet a politika nyelve a szeretet. Amikor ezt megláttam, örültem. Eddig csak a „pálfordulás” épült be a magyar köznyelvbe, ám egy keménykezű KISZ-titkárból lett tv-székház védelmező szájából hallani mindezt… immár jogosan használjuk a „ferencfordulás” kifejezést is, ha a kutyából nem hogy szalonna, de rögvest svédasztal lesz.

Éreztem már korábban is, hogy volt miniszterelnökünk – úgy, ahogy van – lassan lélekké magasztosul.

Amikor simogató szavakkal, szeretetteljes feddéssel csitítgatja kommentelő híveit, akik mindenkit utálnak, mint a kiborult dögkutat… szóval mindenkit, aki a Fideszre szavazott. Nekik mindenképp javasolja Ferenc a szeretetet, de ugyebár, mit tehet, hevesek az emberek, az Orbán meg tetű, érthető az ingerültség.

Az mindenesetre biztosnak látszik, hogy Orbán bukásának pillanatában a DK egy újabb szeretetvallássá alakul, Fletó pedig megmondja, hol találjuk Atilla sírját, a Frigyládát, a KISZ-vagyont, meg az orosz államadósságot. Meg hogy ki lőtte le Kennedyt.

Hogy ki lövette ki néhány tüntető szemét, kinek az utasítására rugdostak rommá egy csomó embert az azonosító nélküli rendőrök 2006-ban? – ezt, sajnos, nem tudja.

Pedig mi tudjuk, hogy – ő.

Sajnos az időközben szavazóvá „cserepedett” gyerekeknek viszont gőzük sincs 2006-ról, csak abban biztosak, hogy akkor még hot-dog volt a jelük az oviban.

Tudom, hogy nemcsak az emberek, de a Demokratikus Koalíció alapítója is tanul az elkövetett hibákból. Őszödi beszédében azzal ostorozta magát és párttársait, hogy nem csináltak semmit. Nos, ez már a múlté. Gyurcsány immár megcsinálta a DK-t.

A DK viszont csak bemelegítés volt, mert a közelmúltban előrukkolt a 72-es nagyágyúval: íme – a webshop!

Végre a Special Feri Edition brand keretében vásárolhatunk mindenféle hacukát, gyurcsányos bögrét, Dobrev Klára képével díszített gyufát, és néhány szalonnából lett kutya sikerkönyvét, melyekben alaposan helyreteszik Orbánt, meg a 2006-ban a demokráciát tankkal támadó ellenforradalmi csőcseléket. Hűtőmágneseken nyugtatják meg Európát, hogy maradnak; hogy itt, vagy ott – nincs odaírva, vagy már nem fért ki.

A szeretet jegyében pedig Fletó konyhaművészetét bemutató könyvet (megnyerő portréval a borítón), szütyőket, sörnyitót, lufitartó izéket meg sípseggű báblovat rendelhetünk odahazára. Illetve, ez utóbbit, nem. Ám a kínálat iszonyatosan bővül, a következő kilenc évben mindenki ki lesz elégítve.

 

Mészáros József

A szerző további írásai itt érhetők el.

 

Mondd csak, kisgyerek, szeretnél meghalni?

A Négyszögletű Melegerdő csak az ígéretes kezdet

Kiemelt képünk forrása: MTI/Mohai Balázs

Iratkozzon fel hírlevelünkre