Egy magyar szurkoló még mindig a rendőrség kezén van Münchenben

A Carpathian Brigade gyűjtést szervezett a nehéz helyzetbe került szurkolónak.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, folyamatos atrocitások érték a Németország-Magyarország mérkőzésre Münchenbe érző honfitársainkat. A német rendőrök összesen 18 magyar állampolgárt állítottak elő, sokukat mondvacsinált okkal. Közülük a legtöbbeket már szabadon engedték (a mérkőzést így is ki kellett hagyniuk, illetve sokakat megbírságoltak, ám vannak, akik továbbra is Németországban raboskodnak).

A Carpathian Brigade (a válogatott szervezett szurkolói csoportja) Facebook-oldalán tett közzé egy felhívást, melyben egy, még továbbra is fogságban lévő szurkoló támogatására kérik követőiket.

„Egy szurkolótársunk, jóbarátunk egyelőre bizonytalan ideig még nem fog tudni hazajönni Németországból. Gyűjtést indítunk, hogy addig is támogatni tudjuk, és a körülményekhez képest enyhíteni a gondokat, a felmerülő költségeket. Kérjük, pénztárcátokhoz mérten segítsetek, támogassátok Ti is a gyűjtést! Köszönjük!”

– írják a felhívásban.

A nehéz helyzetbe került magyar szurkoló támogatásához szükséges információkat, a Brigade ezen a linken elérhető Facebook-bejegyzésében találják.

A provokációk után jön a büntetés? Az UEFA a müncheni csoportmeccsünket is vizsgálja

A német hatóságok vegzálják az Eb-meccsre tartó magyar szurkolókat

Kiemelt képünkön a magyar válogatott tagjai a szurkolók elõtt a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország – Magyarország mérkõzés végén a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre