A provokációk után jön a büntetés? Az UEFA a müncheni csoportmeccsünket is vizsgálja

Mint ismert, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) már korábban vizsgálatot rendelt el a magyar válogatott első két csoportmeccsével kapcsolatban. Mindezt állítólagos rasszista és diszkriminatív cselekedetek miatt, melyeket a gyanú szerint a szurkolók követtek el – ám egyelőre semmilyen bizonyíték nem látott napvilágot az eseményekkel kapcsolatban. Hogy teljes legyen a sorminta, most a Németország elleni csoportmérkőzésünket is vizsgálat alá vonják.

Nem volt mentes a politikai indíttatású provokációktól a válogatott idei utolsó Eb-mérkőzése. A találkozót megelőző napokban az Allianz Aréna szivárványszínű kivilágításával volt tele a világsajtó, melyet végül az UEFA nem engedélyezett. München vezetése azonban tett arról, hogy a lehető legtöbb helyen jelenítsék meg az LMBTQ-propaganda lobogóját. Többek között a középületeken, a szurkolókat a stadionba szállító buszokon is szivárványos zászlók lengtek, de még a meccsre kilátogató szurkolóknak is ilyeneket nyomtak a kezükbe.

Egy „bátor” német a magyar himnuszt meggyalázva futott be egy LMBTQ-zászlóval a pályára, illetve a „vendégszerető” hazai szurkolók kifütyülték nemzeti imánkat. Mindezek mellett az idegenbe utazó magyar szurkolóknak a folyamatos rendőri túlkapások keserítették meg kint tartózkodásukat: összesen 18 magyar állampolgárt tartóztattak le a hatóságok, gyakran mondvacsinált okok miatt. Információink szerint

egy fradista szurkolónak a tetoválása miatt kellett a fogdán töltenie a meccset, ugyanis a rendőrség az „1899”-es évszámot (a Ferencváros alapítási éve) kifogásolhatónak találta.

Vizsgálják a harmadik találkozónkat is

A vegzálások sorozatának a jelek szerint a mérkőzést követően sincsen vége. A Nemzeti Sport hívta fel a figyelmet az UEFA hivatalos közleményére, mely alapján a Németország–Magyarország Európa-bajnoki csoportmérkőzést is vizsgálja a szervezet, állítólagos diszkriminatív gesztusok miatt.

Az UEFA közleménye alapján nem világos, hogy pontosan milyen panaszok érkeztek a Németország–Magyarország (2-2) mérkőzésről, csupán annyit közöltek, hogy esetleges diszkriminatív incidenseket vizsgálnak. A közlemény kitér rá, hogy amint további fejlemények lesznek az ügyben, akkor azt közzéteszik.

Nem lennénk meglepődve, ha végül mondvacsinált indokokkal megbüntetnék a Magyar Labdarúgó-szövetséget. Az utóbbi napok eseményei tisztán megmutatták, hogy az UEFA előszeretettel lép fel a politikai nyomásgyakorlás eszközével.

Az egyik oldal politizálhat a stadionban, sőt, ebben a városvezetés és a szervezők is partnerek, hiszen álláspontjuk szerint mindez nem politika, hanem a sokszínűség melletti kiállás. Amennyiben azonban a másik oldal reagál, az már politika, ráadásul az üldözendő fajta.

Az a rengeteg, homoszexzászlót lobogtató magyar Münchenben

A német hatóságok vegzálják az Eb-meccsre tartó magyar szurkolókat

TrollFoci a Vasárnapnak: Legalább a futball kapcsán létrejöhetne egy nemzeti minimum!

Kiemelt képünkön egy molinó, melyet a magyar szurkolók tartottak a Németország–Magyarország Eb-mérkőzésen. Nincs kizárva, hogy ez  verte ki a biztosítékot az UEFA-nal. 2021-ben egy utalás a normális családmodellre kirekesztő és diszkriminatív (Forrás: Facebook /„Nyugaton már megoldották”)

Iratkozzon fel hírlevelünkre