A WTK új dala kirobbanó erő

A két évvel ezelőtti EP-jével debütált zenekarra megint csak jellemző a fergeteges pontosság, a dinamizmus és az igényes zenei szöveg. Semmi felesleget nem találunk, minden a helyén. Emellett pedig ellenállhatatlanul sodor minket előre az istendicséret. A nagy nevek palástja mögül kibújt producerekből és szerzőkből – Ed Cash (Chris Tomlin, NeedToBreathe, Bethel Music, Crowder), Scott Cash, Franni Rae Cash, Martin Cash and Andrew Bergthold – összeállt multigenerációs és felettébb családias We The Kingdom (WTK) zenekar napokban megjelent Child Of Love című, Nashwillben és élőben rögzített vadonatúj felvételét biztos, hogy nem csak egyszer hallgatjuk majd meg!

A szeretet – helyesebben a Szeretet gyermekei vagyunk – énekli, kiáltja a WTK dala tele energiával. Amikor boldogságot nem tud adni számunkra mindaz, amit csak mi tartunk fontosnak az életünkben, akkor vesszük észre az igaz szeretetet. Ez örök és el nem fogyó. Ettől semmi nem választhat el bennünket – Szent Pál apostol szavaival élve.

Az mennyből a föld felé csapó villámok többé nem hagynak bennünket, hogy ugyanolyanok maradjunk, mint korábban. Lehet, hogy az ószövetségi történet három ifjújának helyzetét tapasztaljuk meg a testünket égető, szurkáló lángok között, de Isten az, aki megment bennünket, miközben tökéletesen az ő szeretetébe helyezzük az életünket. Ez nem más, mint Isten dicsőítése.

A Child Of Love szám a csapat Dancing On The Waves című dalának folytatásaként is tekinthető, amellyel kapcsolatban a We The Kingdom tagjai elmesélték, hogy a dal arról a szeretetről szól, hogy Isten remekműveinek lettünk teremtve.

„Isten valahogy úgy néz ránk, mint amikor az ember ránéz a lányára, kezébe veszi az arcát, és azt mondja neki, hogy nagyon szeretlek, el se hiszed, mennyire. Akkor is, ha a tükörbe nézve nem tudjuk sokszor kimondani, hogy Isten remekművei vagyunk” – vallják a zenekar tagjai.

És ha már dicsőítés, semmi nem maradhat mozdulatlan bennünk: testünket, lelkünket, mindenünket bele kell adnunk! Eközben észrevesszük, hogy soha többé nem vagyunk egyedül, Jézus Krisztus a legeslegjobb barátunk lett, és az Atya szüntelen szeretetében élhetünk: istengyermekek vagyunk! Ebben a felismerésben segíthet bennünket a WTK amerikai zenekar új dala.

Gável András

 

 

 

A We The Kingdom csak úgy spricceli a „szentelt vizet”!

Sokkal jobb a zenét ajándékba kapni, mint szerezni

Emmánuel, velünk az Isten!

Iratkozzon fel hírlevelünkre