Emmánuel, velünk az Isten!

A We The Kingdom nem első alkalommal alkot közösen Chris Tomlinnal. Ezúttal is nagyon szerencsés a dicsőítők közös előadása. A végeredmény egy gyönyörű, dinamikus és energikus ének, amely Karácsony igazi értelmére és egyetlen okára irányítja a figyelmünket. Boldog Karácsonyt, Jézussal!

 

Chris Tomlin arra a kérdésre, miszerint gyakran énekel-e közösen más előadókkal, azt válaszolta: „Igen, ez elég gyakran előfordul, és nagyon szeretem. Nagyszerű csapat vesz körül, hasonló a gondolkodásunk és sokat alkotunk közösen. Ugyanúgy ég a szívünk azért, hogy dalokat írjunk az egyház számára, melyeket felajánlhatunk Istennek, kérve őt, hogy használja őket úgy, ahogy jónak látja. Úgy gondolom, egy ének jobbá, erőteljesebbé válik azáltal, ha közösen alkotják meg.”

Ez minden bizonnyal így is van – tökéletes példa rá a „Christmas Day” című szám. A hagyományos karácsonyi ének sorával indul a dal: „Joy to the World”. Valóban öröm a világnak, hogy Jézus Krisztusban velünk van az Isten, a megjövendölt Emmánuel. Előtte hódolnak koldusok és királyok – lábai elé borulnak és imádják a Földre szállt Mindenható Istent.

Ő a világ Világossága és Karácsony egyedüli értelme – irányítja figyelmünket Chris Tomlin éneke az Ünnepeltre, aki maga a jóság, és aki azért született, hogy aztán feltámadása által elgördítse a sír elől a követ. Nem létezik tehát az a sötétség és reménytelenség, amelyet Jézus Krisztus megváltása ne győzött volna le. Betlehem ünnepeltje ma is köztünk van, és ma is kapcsolatban szeretne lenni velünk.

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Sokkal jobb a zenét ajándékba kapni, mint szerezni

A We The Kingdom csak úgy spricceli a „szentelt vizet”!

We The Kingdom: Tökéletes teremtményeim vagytok

Kiemelt képünkön: a hivatalos klip részlete

Iratkozzon fel hírlevelünkre