Az a rengeteg, homoszexzászlót lobogtató magyar Münchenben

Egészen pontosan egy szem zavartan vigyorgó jóembert tett címlapra a soknevű másság baráti internetes orgánuma, kezében a másságos papírzászlóval. Őt sem a tömegben kapták le, a müncheni stadion egy néptelen zugába állították fényképezkedni. A kép olyannyira volt spontán és természetes, mint egy zsiráf fenekéből kiálló gázpalack.

Na mindegy. Ingyér vagy pénzér, de mutattak egy magyar focimezben pózoló homoszexzászlós embert, feladat letudva.

A müncheni orbitális felháborodást illusztrálták továbbá egy metróajtóval, egy libernyál bulvárlap címoldalával, egy elmebetegnek maszkírozott nővel (a nejem szerint férfi volt) meg néhány színesre fazonírozott, kéttagú pozőr párossal.

A dülledt szemű médiaerőlködés termése nagyjából azt bizonyította, hogy azért még Németországban sem hülyült meg mindenki. Bár az évtizedek óta tartó népnevelés mindenképp hatásosnak mondható. Nagy segítség ebben az, hogy a németek mindent alaposan csinálnak.

Az 1930-as években horogkeresztes karszalaggal virítottak elszántan a sporteseményeken, ma pedig éppoly dacosan viselik a homoszexjelképet.

És akkor itt van a mi derék Ursula von der Leyenünk. Aki kábé volt már minden hadügyminisztertől az asztronautáig; aki halbiológia szakon végezte el a gépészmérnöki kart, és aki egyszerre magasröptű és mélyenszántó. Egy biztos és köztudott: a saját marketingjét nagyon profin tolja, bár néhány komoly külhoni civil szervezet már kitüntette mint az egyik legkártékonyabb közéleti szereplőt.

No de, Von der Leyen asszony mi mást tehetne ezekben a trendi időkben, mint hogy habzó szájjal követeli a démoni divat rászabadítását a gyerekekre. Gondolom, saját családjában ez mind a hét gyereküknél ovis korukban már megvolt.

Még egy kicsit a németekről.

A hetvenes években nagy népszerűségnek örvendett minálunk a néhai NDK (Német Demokratikus Köztársaság). Pontosabban, az ottani lányok…

A kelet-német hölgyekre – finoman fogalmazva – meglehetősen jellemző volt a szexuális szabadosság. Egyszer megkérdeztem egy drezdai tekintélyes matrónát, mi ennek az oka?

– Fiam, itt a háború után nem maradt „férfikorú” férfi. Érted, ugye?

Megértettem. Most van. Sőt! Tekintélyes hányaduk előbb-utóbb németül is megtanul, és akkor kicsit hosszabbra foghatják a ma még sok esetben meglehetősen lényegre törő udvarlást. Igaz, rájuk nehéz lesz szivárványos karszalagot húzni.

Mészáros József

A szerző további írásait ide kattintva olvashatja.

A térd veszélyes fegyver

Gyurcsány szerint tele a Fidesz gatyája. Nekem is…

Kiemelt képünkön: A labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország – Magyarország mérkőzés vége a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre