A német hatóságok vegzálják az Eb-meccsre tartó magyar szurkolókat

Szerda este 21:00-kor kezdődik a Németország-Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés az Allianz Arenában, Münchenben. Bár a Puskás Arénával ellentétben (ahol az egész Eb-n egyedülálló módon teltházas meccseket rendeznek) Münchenben mindössze 14 000 szurkoló lehet jelen a helyszínen, így is rengeteg magyar szurkoló indult útnak. Sajnos a német rendőrség a jelek szerint ellenségként kezeli őket.

Politikai felhangoktól sem mentes mérkőzést tartanak szerda este Münchenben. Az utóbbi napok slágertémája volt a hazai és a külföldi sajtóban egyaránt az LMBTQ-lobbi petíciója, amelyet azzal a céllal indítottak, hogy a Németország-Magyarország mérkőzés alatt szivárványszínekkel világítsák ki a Bayern München otthonát, az Allianz Arenát. Ezzel szeretnének ugyanis tiltakozni az általuk homofóbnak bélyegzett, a magyar parlament által a múlt héten elfogadott pedofilellenes törvény ellen.

A bajor főváros polgármestere és Bajoroszág tartományi kormányfője is kiállt a provokáció mellett, előbbi még levélben is kérte az Európai Labdarúgó-szövetséget, hogy engedélyezzék a politikai akciót. Az UEFA erre nemleges választ adott, ám a város főpolgármestere elhatározta, hogy a lehető legtöbb helyen megjeleníti az LMBTQ-propaganda jelképét.

A mérkőzés helyszínén például szivárványszínű zászlókat fognak osztogatni a szurkolóknak.

Vegzálják a szurkolókat

Ebben a tapintható feszültségben és ellenséges hangulatban látogat ki több ezer honfitársunk a mérkőzésre, többen szervezett szurkolói buszokkal. Nem elég, hogy a magyarok ellen napok óta megállás nélkül uszítanak Németországban, de még a rendőri túlkapásokat is el kell viselniük. 

Magyar szurkolókat vegzálnak a német rendőrök Münchenben 2021. 06. 23-án. Forrás: Facebook / UltrasLiberi

Elsőként Lipták Tamás jobboldali aktivista, Honvéd-szurkoló számolt be arról Aldo a jobbszélen elnevezésű Facebook-oldalán, hogy hogyan állnak a német rendőrök a magyar válogatott szurkolóihoz. Mint bejegyzésében írja,

„Egy 50 fős magyar szurkolói buszt állítottak meg a német rendőrök. Tüzetesen átvizsgálnak mindenkit és mindent, a buszon utazó szurkolókról pedig egyesével készítenek olyan felvételeket, melyeket rabosításkor szokás!”

Az UltrasLiberi Facebook-oldal is hasonló jelenetekről számolt be. Írnak többek között arról, hogy folyamatos a szurkolók vegzálása Münchenben és méterenként szedik ki az embereket, illetve információik szerint a Carpathian Brigade tagjai (a válogatott szervezett szurkolói csoportja – a szerk.) három órát álltak a határon.

A szurkolókat természetesen nem fogja eltántorítani a Németországban tapasztalható ellenszél és ellenséges hangulat, ott lesznek a mérkőzésen, és mindent megtesznek, hogy kiszurkolják a nemzeti tizenegy győzelmét. Ugyanakkor nagyon szomorú, hogy ilyen szinten politikai játszmák eszközévé vált a meccs. Időközben az UEFA egyébként szivárványszínű profilképet állított be közösségi felületein, illetve számos válogatott is csatlakozott ehhez az akcióhoz. Remélhetőleg az esti mérkőzés után már nem a provokációké, hanem az ünneplésé lesz a főszerep. Amennyiben Magyarország győzedelmeskedik Münchenben, úgy válogatottunk továbbjut az egyenes kieséses szakaszba.

A Németország – Magyarország mérkőzést folyamatosan figyelemmel kísérhetik a Vasarnap.hu-n is: percről percre közvetítésünk 20:45-kor kezdődik!

TrollFoci a Vasárnapnak: Legalább a futball kapcsán létrejöhetne egy nemzeti minimum!

Hivatalos: NEM lesz szivárványos a müncheni stadion!

Az LMBTQ-lobbi óriási nyomást helyez az UEFA-ra, hogy szivárványszínű legyen a müncheni stadion

Kiemelt képünkön: Münchenben mindent LMBTQ-zászlók borítanak. Forrás: Facebook / UltrasLiberi

Iratkozzon fel hírlevelünkre