Megérkeztek a szurkolók a Puskáshoz – élőben a szurkolói vonulás (VIDEÓK)

szurkolói vonulás

A portugálok elleni mérkőzés után a Franciaország ellenében vívott csoportmérkőzést megelőzően is szurkolói vonulás keretében hangol a magyar közönség. A legelhivatottabbak reggel óta gyülekeznek a Hősök terén, a menet 11 órakor indul a Puskás Arénához – mi pedig folyamatosan jelentünk a helyszínről, ahol ezúttal is fiesztahangulat uralkodik. Igazi fociszombat. A Vasárnapot Vágvölgyi Ferenc tudósítja. Cikkünk folyamatosan frissül, kattintson a frissítésre! 

Nézze meg a szurkolói vonulás legjobb képeit!

Elkezdődött közvetítésünk a mérkőzésről! Kattintson ide:

Magyarország – Franciaország percről percre

14:17: A stadionon kívül is tökéletesen hallható volt az ováció, amikor a magyar válogatott kifutott a gyepre, hogy megkezdje a bemelegítést a mérkőzés előtt. Már mi is melegítünk, hamarosan kezdődik élő közvetítésünk a magyar-francia meccsről!

13:48: A hangulatot a szervezők is segítik. Egyikük folyamatosan előénekli a rigmusokat – ad hoc kápóként – a megafonjával, amire rendszeresen többszázas szurkolói csoport válaszol. Közben azt kérik mindenkitől, aki még a stadionon kívül van, kezdje el a belépést, hogy időben a helyén legyen mind a közel hetvenezer szurkoló.

13:42: Egy órával azt követően, hogy a menet eleje megérkezett a Puskás Arénához, még mindig utcabál-hangulat van a stadion körül – jelenti helyszíni tudósítónk. Közben egyre többen vannak a lelátókon is, hamarosan odabent is kezdődik a hangolás! Mi pedig nemsokára képgalériával jelentkezünk!

13:13: Tudósítónk jelenti: a szurkolói vonulás vége még csak most, majdnem fél órával a menet elejét követően ért a stadionhoz. Hatalmas tömeg gyűlt össze.

13:12: Megérkezett a válasz előző képünkre. A sör hideg, a hangulat kiváló, hajrá, magyarok! 

13:06: Egy olvasónk már a stadionból küldött nekünk beszédes képet. Azért hozzáfűzte: „Döglesztő meleg van!”

13:00: Nézze meg videónkon a mai kora délután egyik emlékezetes pillanatát:

12:56: Nem csak olvashatja, nézheti is:

12:53: A menet eleje, ahogy a stadionhoz ért, megállt, hogy még egyszer együtt énekeljen mindenki – már aki hallotta, mert a menet vége még kilométernyi távolságban van. Ezt követően ki-ki a szektorának megfelelő beléptetőkapuhoz indul. Ahogy a menet többi része is érkezik, folyamatosan új szurkolói rigmusok, énekek hangzanak fel.

12:51: „Aki ugrál, büszke magyar, hejj!”

12:45: A szurkolói menet eleje megérkezett a mérkőzés helyszínéül szolgáló Puskás Arénához, a XII. számú kapuhoz. 

12:38: A menet eleje a Stefánia útra ért. Időnként megállnak és hangolnak a meccsre, az éneklés azonban menet közben is folyamatos. A szlovák nagykövetség nem tartozik a kedvenc helyszínek közé, a rendőrség körültekintően körbezárja, a járdáról itt leterelik azokat, akik nem az úttesten vonulnak. 

Út közben folyamatosan nő a tömeg, több ponton jelentős szurkolói csoportok csatlakoznak.

A szurkolók megemlékeztek a legendás magyar vízilabdázóról, Benedek Tiborról – tegnap volt egy éve, hogy elveszítettük Őt.

12:18: A hangulat a tetőfokán, ennél jobb már csak egy magyar gólnál lesz. Na jó, meg úgy általában a mérkőzés bizonyos pontjain. Előkerült egy lengyel-magyar barátságot hirdető drapéria is.

11:55: A szurkolók felsorakoznak a drapéria mögött – indul a vonulás, csak erre vártál!

11:45: Többezres tömeg skandál folyamatosan a Hősök terén. A „Vesszen Trianon!” kívánság után a „Lesz még Erdély Magyarországé!” is felhangzik. A szurkolók eléneklik a Himnuszt – értjük, miért fájnak ezek az események a liberális lapoknak és kommentelőiknek: hazafias érzelemből itt aztán nincs hiány!

Ahogy kedden, úgy ma is sok a határon túli magyar szurkoló, sokan érkeztek a Felvidékről és Erdélyből. 

11:35: Nemzeti érzelmű motorosok érkeztek a térre, kiváló fotótémát szolgáltatva a szurkolóknak. A zászlóval, mezben feszítő motoros mögé sorra pattannak fel egy fényképre.

11:30: Kitört a meccshangulat a Hősök terén – jelenti tudósítónk a helyszínről. Most már folyamatosan énekel a tömeg („Az éjjel soha nem érhet véget…”), szólnak a rigmusok, gyúlnak a füstgránátok. Egyre nagyobb a tömeg, indul a népünnepély.

11:20: Egyre többen várnak bejutásra az Európa-bajnokság hivatalos budapesti szurkolói zónája előtt is. A sorban természetesen többségben a magyar szurkolók, de sok francia is itt fogja nézni a meccset. Itt sorban állni nem olyan veszélyes, a liget fái alatt árnyékos helyen várnak a drukkerek.

11:01: Egy békéscsabai szurkoló a fiával érkezett Budapestre. Mint mondta, magyarként sokat látott már, megélte a brazilok elleni 3:0 élményét is, de a vonulás műfaja még új számára, ezt mindenképpen szerették volna átélni.

10:57: Dörren a tábor: a Képzőművészeti Múzeumnál felharsantak az első szurkolói rigmusok, szól a Ria-Ria-Hungária. Piros-fehér-zöldbe burkolózott a Városliget is.

10:55: A Vasarnap.hu olvasói csoportjában (Hadjárat) indult szavazás alapján Olvasóink többsége optimista a meccs végeredménye tekintetében. A szavazatok kétharmada pontszerzést vár, a voksok egyharmada azt várja, bár emelt fővel vonulhatunk majd le a pályáról, nem tudunk pontot gyűjteni a második budapesti mérkőzésen sem.

10:43: A helyszínen tartózkodó fotósunk, Szennyes Krisztián fogalmazta meg: „Franciák mellé be ordítani, hogy >>vesszen Trianon!<< azért erős”. Nem tudjuk, értették-e…

10:31: Gyülekeznek a szurkolók a budapesti Hősök terén – a tikkasztó hőség miatt lehetőség szerint árnyékba húzódik mindenki, amíg lehet. Tele a város magyar szurkolókkal, de sok francia, sőt, német drukker is látható a belvárosban. Tudósítónk szerint a csoportunk résztvevői közül már csak a portugál fanatikusok hiányoznak. 

10:30: Mindenki focilázban ég, a BKK-söfőrök is. A 20E vonalán közlekedő busz sállal hirdeti, hogy nagy nap a mai.

Szombat délután 15 órától – tikkasztó hőségben – játszunk újabb csoportmérkőzést Franciaország ellen. A papírforma ezúttal sem mellettünk szól, ám olyan elhivatottsággal, mint a Portugálok ellen, ismét lehet keresnivalónk. A meccs előtt Rácsai Ákos kollégánk foglalta össze a helyzetet:

A világbajnoki címvédő franciák ellen javíthatunk

Ilyen volt a vonulás a magyar-portugál meccs előtt: 

 

Kiemelt kép: Szurkolói vonulás a Magyarország-Portugália Eb-csoportmérkőzés előtt. Fotó: Vasarnap.hu/Vágvölgyi Gergely

Iratkozzon fel hírlevelünkre