Már tart a szurkolói vonulás Budapesten – helyszíni tudósítás

Már tart az immáron hagyományossá vált, a mérkőzést megelőző szurkolói vonulás Budapesten. Folyamatosan zeng a RIA-RIA-HUNGÁRIA! Cikkünk folyamatosan frissül!

13:40 A legkeményebbek már 40 perce gyülekeznek a Hősök téren és környékén. Egyre gyakrabban zúgnak rigmusok, éneklnek a szurkolók. Az autósok dudaszóval válaszolnak, az RTL Klub munkatársai enyhen zavarban vannak.

Szurkolói vonulás, 2021. 06. 15., Budapest – Fotó: Vasárnap.hu/Vágvölgyi Gergely

13:55: A hivatalos szurkolói zónában koncert szórakoztatja a sokszáz szurkolót. A keménymag a Városligetben gyülekezik. Fieszta hangulat, a tömegbe keveredj néhány portugál szurkoló is élvezi.

Szurkolói vonulás, 2021. 06. 15., Budapest – Fotó: Vasárnap.hu/Vágvölgyi Gergely

 
14:00: Együtt a Kárpát-medence magyarsága a fővárosban. A tömegben a piros-fehér-zöld zászlókon kívül megjelennek a Sepsi OSK és a DAC szurkolói sáljai is. „Lesz még Erdély Magyarországé” éneklik a szurkolók.

14:16: Egyre növekszik a tömeg a Hősök téren és környékén. A legkülönbözőbb hazafias rigmusok hangzanak el, népünnepély van kibontakozóban. A ma esti végeredmény tekintetében vérmérséklet szerint megoszlanak a vélemények, de a többség optimista, bízik a pontszerzésben.
 
14:21: A tömeg Marco Rossi szövetségi kapitányt élteti. Az olasz mesterrel 11 mérkőzés óta veretlen a magyar válogatott.
 
14:29: A tömeg megindult a múzeumtól, felsorakozik az induláshoz. Füstgránátok, éneklés, fantasztikus hangulat
 

14:56: Lassan halad a tömeg. A Liget Budapest projekt építkezése átmenetileg leállt, a munkások az épületek tetejéről nézik és fényképezik a tömeget. Több multi cég dolgozói állták ki a szomszédos épületekre – ha máshogy nem, legalább így jut ezekre a helyekre is némi hazafias érzület.

 

Szurkolói vonulás, 2021. 06. 15., Budapest – Fotó: Vasárnap.hu/Vágvölgyi Gergely

15:09: A tömeg hangos szervusztok! Skandalással köszönti a köröző rendőrségi helikoptereket. Egy ablakból integető, könnyező idős bácsi hatalmas tapsot kap.

15:20: A vonulás megérkezett az Ajtósi Dürer sorhoz. A magyar tömegbe keveredő portugál szurkolók szelfiznek velünk, pacsiznak, jól érzik magukat. A menetben láttunk már olyan szurkolót, aki séta közben minket olvas – külön szeretettel köszöntjük!

15:40: A menet eleje megérkezik a stadionhoz. A lelkesedés a meleg ellenére sem csökken, közeledve a célhoz inkább nő. Az ablakból integetőket rendre megtapsolják. Egy anyuka kisbabát tart az ablakban, neki altatót énekel a tábor.

15:45: A menet megérkezett a XII. kapuhoz, ahol javában zajlik a beléptetés. Ez utóbbi egyébként remekül szervezett, hangosbemondóval is tájékoztatják az egyes kapuknál belépő szurkolókat arról, mire számíthatnak.

15:50: számos szurkoló már a stadionban, eközben a menet vége még nagyon messze a Puskás Arénától. Hazafias népünnepély ez Budapest utcáin, amelyhez szép számmal csatlakoztak határon túli magyarok is.

A Carpathian Brigade azt kéri, akinek a keménymagba szól a jegye, legkésőbb 17:40-re foglalja el helyét és készüljön fel a közös és látványos koreográfiára. Alig várjuk!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!