1:1 a vége – ilyen volt a Magyarország – Franciaország

Magyarország - Franciaország magyar szurkolók

Szeretettel köszöntjük Olvasóinkat! A magyar labdarúgó-válogatott második Eb-mérkőzését vívja meg Franciaország legjobbjai ellen szombaton a budapesti Puskás Arénában. Ahogy a szurkolói vonulásról, úgy magáról a mérkőzésről is élő hírfolyamban számolunk be. Kövessék a mérkőzést percről percre a Vasarnap.hu-n! Magyarország – Franciaország, hajrá, magyarok! Kattintsanak a frissítésre! 

Az olvasókat köszönti tudósítónk, Vágvölgyi Gergely. 

Véget ért tehát a magyar válogatott második csoportmeccse a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. 1:1-es döntetlent játszottunk a világ egyik legjobb csapatával, a világbajnoki címvédő Franciaországgal!

Nézze meg a szurkolói vonulás legjobb képeit!

Varane melléfejeli, vége a meccsnek! Pontot szereztünk a világbajnoki címvédő Franciaország ellen! Büszkék lehetünk ismét, szép volt fiúk!!!

90+ 4 perc: Gulácsi védett, de szabálytalanságot követtek el a franciák. Valahogy mégis játékvezetői labdával folytatódik.

90+ 3 perc: Szabadrúgás a franciáknak, gyakorlatilag a jobb szögletzászlótól.

Az UEFA figyelő szemei, reméljük, látják, ahogy a francia szurkolók dobálják a magyar kapust. Nem csak az Anti-LMBTQ-feliratot kell ám észrevenni a lelátón…

4 perc a hosszabbítás

90. perc: Lovrencsics Gergő harcol ki bedobást a térfelünkön, nagyon fontos pillanatban. Letelik a rendes játékidő.

88. perc: Újabb percek teltek el, még mindig pontszerzők vagyunk. Szabaddal jövünk kifelé, ez nagyon jó.

85. perc: Oban fejeli ki a labdát, előtte a franciák sokáig passzolgattak. A közönség mindent megtesz, hogy igazi 12. játékos legyen, fantasztikusak, de a fiúk a pályán is nagyot küzdenek.

84. perc: Lovrencsics Gergő váltja Kleinheislert.

82. perc: ismét Gulácsi! Hatalmasat véd egy közeli után, majd Tolisso középre tartóját is vetődve behúzza.

81. perc: Gulácsi magabiztosan húzza le a francia szögletet.

Trombitás Kristóf: Kicsit fújtatnak a franciák, tanakodnak rajta, hogyan legyenek túl ezen a meccsen. Ők sem erre számítottak a mérkőzés kétharmadánál.

76. perc: Sallai gyönyörű csellel indult el a balon, beadására nem érkezett magyar játékos.

75. perc: Cseri Tamás váltja Schäfer Andrást, Tolisso Pogbat.

74. perc: Sallai lőtt úgy 20 méterről, megpattant és lelassult a lövés, de így is jónak tűnt. A helyzet kimaradt, de így van, támadni, próbálkozni kell. A magyar csapat küzd, hajt, akar, példásan helytáll.

A játékvezető a második félidő felénél is ivószünetet rendel el. Alkalom arra, hogy fejben is visszajöjjünk a meccsbe. Ahogy az első félidő végén, úgy most is adott a lehetőség, hogy megszerezzük a vezetést, és még ez az eredmény is dicséretes!

Teljességgel elkerülhető gólt kaptunk, de az vesse rájuk az első követ, aki sokkal jobb védőmunkát végzett volna. Újra fel kell pörögnünk.

67. perc: Griezmann kontragóljával egyenlít Franciaország. 1:1

65. perc: Magyar szabadrúgás, remek szögből, a beívelés jó is, de lehúzza a kapus.

63. perc: A közönség biztosan Európa-bajnok! Elképesztő a hangulat a Puskás Arénában, a csapat szíve is a helyén. Küzdünk, hajtunk, időnként még kötényt is adunk.

59. perc: Kapufa! Hatalmas kapufát rúgtak a franciák, marad az 1:0.

58. perc: Távoli lövésünk meglehetősen rosszul sikerül. De nem baj, támadtunk, próbálkoztunk.

Trombitás Kristóf: Pontosan ugyanazt a kérlelhetetlen, megalkuvás nélküli játékot hozzuk, mint a portugálok ellen. És most már egy gól sem roppanthat meg minket, helló!

57. perc: Tördeljük a játékot, a franciák egyre idegesebbek. Cserélnek is. Dembélé a pályán.

52. perc: Botka Endre kap sárgalapot egy kemény összecsapást követően. 

51. perc: Pogba távoli lövése mellé, Gulácsi kísérte.

49. perc: Veszélyes francia beadás, de Gulácsi szépen kiöklözi, az ismétlést a védelem blokkolja. Szögletet harcol ki Franciaország.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés, a középkezdést ezúttal Franciaország végezheti el.

A magyar gól utáni pillanatokban nem csak a stadionban robbant a szurkolók hangja: egy nemzet ugrott fel örömében. Munkatársaink bejelentkezései alapján teraszokon, utcákon is is füstbombák gyúltak, énekelnek a magyarok! Munkatársunk jelenti, hogy a stadionhoz közeli egyik teraszon a készenléti rendőrök együtt szurkolnak a magyar mezbe öltözött civilekkel. Így kell ezt. Hajrá, Magyarország! 

Vége az első félidőnek: Magyarország – Franciaország 1:0! Fantasztikus!

Gyors javaslat azoknak a baloldali-liberális hangadóknak, akik már a meccs előtt olyan posztokat tettek ki, amiben a franciákat éltetik: szégyelljétek magatokat, de nagyon! 

45.+2 perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! VEZET MAGYARORSZÁÁÁÁÁÁG! És ez érvényes! Felrobban a stadion, elképesztő, hangulat, vezetünk! Egy remek kontra végén Fiola Attila magabiztosan lő a kapuba. Vezetünk! 

45. perc: Az első félidő hosszabbítása (legalább) 5 perc. 

42. perc: Kontrázni próbáltunk, Sallai azonban lövésével saját csapattársát, Fiolát találta el, aki passzra számított.

Ha lemaradt a kora délutáni szurkolói vonulásról, itt megnézheti, milyen volt! Kattintson ide.

42. perc: Küzdünk, hajtunk, a közönség pedig végtelenül lelkes – és lelkesítő! Mindvégig hangorkán a stadionban, le a kalappal a magyar szurkolók előtt!

Trombitás Kristóf: Legyen bármi is a meccs vége, nagyon komoly látni a magyar válogatottat a jelenlegi, szerintem egyértelműen legerősebb csapattal szemben. Az a papírforma, hogy simán nyerik az Eb-t, a világ legjobb játékosaiból csak 5-6 játszik náluk.
Nincs rossz eredmény.

37. perc: Pogba még élesebb szögből próbálkozott erős lövéssel, de csak az oldalhálót zörgette meg.

33. perc: Mbappé csiki-csuki után (szépen csinálta!) úgy hét méterről élesen lőtt, de a labda a kapu előtt húzott végig.

31. perc: Benzema hagyott ki ziccert, úgy tizenkét méterről, szemben a kapuval lőhetett, ám eltörte a labdát.

26. perc: Nikolic váltja Szalait. Francia szabadrúgás következik – belerúgják a sorfalba. Épp Nikolicot találják fejbe, aki megszédül, de tudja folytatni.

Szalai Ádámot le kell cserélni, ami nagy baj… Kimegy az öltözőbe, a szurkolók éltetik. Jobbulást kívánunk!

24. perc: A játékvezető ivószünetet rendel el, ami a budapesti hőségben érthető és indokolt. Közben Szalai Ádámot kell ápolni, ő a földön maradt. Bízunk benne, hogy nincs nagy baj.

22. perc: Nagy lehetőségei eddig vendégeinknek voltak, most egyértelműen uralják a meccset.

Trombitás Kristóf kollégám írja: „Gulácsit akkor a legjobb látni, amikor nem facebookozik, hanem játszik…” Remek kapus, az biztos!

19. perc: Meglehetősen sok a francia fault, most éppen Sallaival szemben szabálytalankodtak. Eddig egyszer villant a brit játékvezető sárga lapja, azt nekik osztotta ki teljes joggal, de szerintem érik a második…

17. perc: Mbappé fejelt kapura teljesen tisztán (hol volt a védője?!), de mellé ment. Köszi…

16. perc: Kleinheisler László lőtt (inkább gurított) kapura. Csemege volt ez a hálóőrnek, de próbálkozni kell.

14. perc: Gulaaaa….! Mit fogott meg, ráadásul kettőt is! Bár utóbb kiderült, a kipattanó után leshelyzet alakult ki, a magyar kapus két bravúrral véteti észre magát.

13. perc: Most csak rövid ideig tartottuk meg a labdát, francia nyomás nehezedik a magyar védelemre. Rossi épp erre hívta fel a figyelmet a meccs előtt. 

11. perc: Támadunk, nálunk a labda. A szögletünket lehúzza a kapus, de többet járunk mi a franciák kapja környékén, mint ők Gulácsi közelében!

9. perc: Az első francia szögletet tisztázzuk, mi passzolgathatunk a saját térfelünkön.

7. perc: Jól kezdünk, egyáltalán nem vagyunk alárendelt szerepben. A franciák hozzák a labdát.

4. perc: Sallai beadását kifejelik, de bedobással újra mi jöhetünk. 

3. perc: Szabadrúgást végezhetünk el balról, jó lehetőség!

1. perc: elkezdődött a mérkőzés, mi indítottuk útjára a labdát.

14:58: A nézőtéren feltűnt Müller Cecília országos tisztifőorvos is. Jó lenne egy-másfél gólkülönbségnyi távolságot tartani a franciáktól – a mi javunkra!

14:55: Isten, áldd meg a magyart…!

14:53: Érkeznek a csapatok: először pályán a magyar válogatott, majd a franciák.

14:45: Csapatként kell játszanunk, egységet képviselve, így lehet esélyünk ma – mondta a mérkőzés előtt Marco Rossi. Mint mondta, meg fogunk próbálni minél többet támadni, ehhez azonban arra lesz szükség, hogy megbecsüljük a labdát. 

A mérkőzés elé Rácsai Ákos kollégánk írt felvezetőt, amivel már számos olvasónk hangolt a meccsre. Ákos idézte Marco Rossi szövetségi kapitányt, aki a napokban úgy fogalmazott: „A franciák vélhetően hét mérkőzésre készülnek, így lehet, hogy lesznek pihenő játékosaik. Ami minket illet, nem lehetünk fáradtak a torna negyedik napján, mindent megtettünk annak érdekében, hogy fittek és kipihentek legyünk. Nem szeretnék senkitől olyat hallani, hogy fáradt, tüzesnek kell lennünk, nem lehetnek ürügyek és kifogások”. 

Nos, kifogások helyett már Portugália ellen is küzdeni akarást, csapategységet, szervezettséget láttunk a csapattól, amely büszkévé tett minket – bár ennek valamiért idehaza nem mindenki örül… Utóbbi persze kevéssé érdekes, mi ma is büszke magyarként szurkolunk a Magyarország – Franciaország összecsapáson! Hajrá, magyarok!

Kezdőcsapatok:

Mindkét szövetségi kapitány egy helyen változtatott csapatán az előző fordulóhoz képest.

A magyar válogatott kezdőcsapata:
Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nagy Á. – Nego, Kleinheisler, Schäfer, Fiola – Szalai Á., Sallai

A francia válogatott kezdőcsapata:
Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Kanté, Pogba, Rabiot – Griezmann, Benzema, Mbappé

 

Délelőtt és a koradélután folyamán a helyszínen követtük végig a szurkolói vonulást. Ha lemaradt róla, mindenképp olvasson bele, nézze meg videóinkat, képeinket – fantasztikus volt! Cikkünket itt találja:

Megérkeztek a szurkolók a Puskáshoz – élőben a szurkolói vonulás (VIDEÓK)

Kiemelt kép: Magyar szurkolók a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország – Portugália mérkőzés végén a Puskás Arénában 2021. június 15-én. 
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre