Bécsben LMBTQ-életre nevelnék az óvodásokat, Magyarország kiáll a gyermekek védelme mellett

Christoph Wiederkehr

Christoph Wiederkehr bécsi alpolgármester és oktatási tanácsos, 350 önkormányzati óvodába küldött szexuális érzékenyítő csomagot. Wiederkehr úgy látja, hogy a korai nevelés a homo-, transz- és interfóbia elleni küzdelem eszköze lehet.

Személyes látogatás az óvodákban

Bécs alpolgármestere a múlt héten egy floridsdorfi óvodában személyesen nyújtotta át azt az LMBTQ-érzékenyítő csomagot, amely többek között egy brosúrát, egy plakátot, egy úgynevezett szivárvány-családokról (ahol azonos nemű felnőttek nevelnek gyermeket) szóló mesekönyvet és egy kifestőt is tartalmaz.

Wiederkehr, a Neos politikusa az átadón kifejtette „az egyenlőség és az elfogadás már az óvodában és az iskolában el kell, hogy kezdődjön”. Majd hozzátette „véget kell vetni a diszkriminációnak, és egyenlő feltételeket kell biztosítani minden embernek, beleértve az LMBTQ-embereket is”.

Az oktatási tanácsos szerint a homofóbia, transzfóbia és interfóbia elleni küzdelemben az oktatás különösen fontos szerepet játszik. 

Christoph Wiederkehr

Christoph Wiederkehr örömmel adja át a szivárványos-csomagot a floridsdorferi óvodában – A kép forrása: Christoph Wiederkehr Facebook-oldala

A csomag „know-how” a pedagógusok számára

A homoszexuális propaganda-doboz célja az is, hogy a pedagógusok számára az LMBTQ-kérdésekkel kapcsolatosan egyfajta „know-how-t”, azaz tudásbázist biztosítson.

A bécsi Szivárvány Családi Központ igazgatója azt is elmondta, hogy tapasztalata szerint a családok számára az óvodakezdés az egyik legizgalmasabb időszak, hiszen ez az első alkalom, amikor a gyermeket a családi környezeten kívül gondozzák. A „szivárványos családokból”  származó gyermekeket is támogatni kell „az óvodába érkezésben”.

A szivárványos-csomag

A szivárványos-csomag – A kép forrása: Christoph Wiederkehr Facebook-oldala

Magyarországon kizárólag szülői jog a gyermek szexuális nevelése

Míg Bécsben tehát alattomos LMBTQ-érzékenyítéssel támadják a legkisebbeket, addig Magyarországon a parlament éppen kedden szavazta meg a gyermekek védelmében tett szigorítási javaslatot.

Ráadásul egyértelmű fölénnyel, 157:1 arányban tették le a voksukat a képviselők „A pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról” nevet viselő törvénymódosítási javaslattal kapcsolatban.

A változtatás kimondja, hogy az iskolai szexuális felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatására, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére. Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a módosítással kapcsolatosan hangsúlyozta

„egy gyermek szexuális nevelése, terelgetése kizárólag a szülő dolga és joga”, és „a 18 éven felüli témáknak semmi keresnivalójuk nincs a gyerekszobában”.

Felelős szülőként öröm látni, hogy Magyarország kormánya homlokegyenest szembemegy a nyugati trendekkel és félti, óvja gyermekeinket.

 

A parlament megszavazta a pedofilellenes törvénycsomagot, szétesett az ellenzéki egység

A pedofilellenes törvényjavaslat ellen tüntet az LMBTQ-közösség a Parlament előtt

A kiemelt kép forrása: Der Standard

Iratkozzon fel hírlevelünkre