A parlament megszavazta a pedofilellenes törvénycsomagot, szétesett az ellenzéki egység

A kormánypártok a baloldali Jobbik támogatásával 157 igen és 1 nem szavazat mellett fogadták el a pedofilellenes törvénytervezetet. Az ellenzéki pártok többsége nem vett részt a zárószavazáson, azonban az, hogy a Jobbik mégis igennel szavazott, akár meg is bonthatja az ellenzéki egységet.

A baloldali pártok már korábban jelezték, hogy nem kívánják támogatni „A pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról” nevet viselő törvénymódosítási javaslatot. Magukat civilnek nevező szervezetek a tegnapi napon még egy tüntetést is szerveztek, hogy kifejezzék a pedofilellenes törvénnyel szembeni ellenérzéseiket, ám a kormánypártokat ez sem tántoríthatta el, ugyanis számukra a gyermekeink a legfontosabbak.

A Jobbik volt a nap meglepetése, hiszen a párt a baloldali szövetségeseikkel szemben támogatták a javaslatot, hozzátéve, hogy bizonyos (feltehetőleg az újdonsült harcostársainak nem tetsző) pontokat majd egy esetleges kormányváltást követően eltávolítanának. Több baloldali párt vezetője már kifejezte, mennyire nem értenek egyet azzal, hogy Jakabék megszavazták a gyermekek védelmében született törvényt. Kérdés, hogy mindezek mennyire zavarhatnak bele az ellenzéki összeborulásba.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettese kedden a Magyar Nemzetnek adott interjút a pedofilellenes törvénnyel kapcsolatban, melyet az MTI szemlézett.

„Egy gyermek szexuális nevelése, terelgetése kizárólag a szülő dolga és joga, nem szabad engedni a lobbiszervezetek befolyásolásának” – szögezte le Selmeczi Gabriella. A lap online felületén megjelent írás szerint a kormánypárti politikus ezt azzal kapcsolatban mondta, „a napokban Soros-szervezetek tiltakozásukat fejezték ki amiatt, hogy az iskolai szexuális felvilágosítás a továbbiakban nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére”.
A frakcióvezető-helyettes aggasztónak nevezte, hogy a gyermekek sok olyan tartalomhoz hozzáférnek, ami nem az életkoruknak megfelelő. „Ezt nem engedhetjük, ezeknek a 18 éven felüli témáknak semmi keresnivalójuk nincs a gyerekszobában” – jelentette ki. Selmeczi Gabriella kitért arra is, hogy a törvénymódosításban szó sincs a felnőttekről, az a kiskorúakat védi, ezért gyermekvédelmi törvény.

A pedofilellenes törvényjavaslat ellen tüntet az LMBTQ-közösség a Parlament előtt

Gyurcsány is a pedofilellenes törvény ellen tüntetett – képgaléria

Tilos lehet a jövőben propagálni a homoszexualitást a fiatalkorúak számára

Kiemelt képünkön a hétfő délutáni tüntetés a Kossuth téren a pedofilellenes törvénycsomag ellen. Fotó: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre