A dán játékosok maguk dönthetik el, pályára lépnek-e csütörtökön

Kasper Hjulmand, a társrendező dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Christian Eriksen esetét követően játékosaira bízza, hogy a következő mérkőzésükön, Belgium ellen pályára lépnek-e vagy sem, számolt be az MTI.

Mint az ismert, a dán világsztár, Christian Eriksen a szombati, Finnország ellen vívott Európa-bajnoki mérkőzés 43. percében minden előzmény nélkül összeesett, és újra kellett éleszteni. Csapattársai lélekjelenléte nélkül valószínűleg már nem lenne köztünk az olasz Internazionale játékosa, a labdarúgás szerelmesei egy emberként imádkoztak az életéért. A mérkőzés egy hosszabb szünet után folytatódott, hiszen egyértelmű volt, hogy a dán játékosok sokkos állapotba kerültek, és mentálisan nem voltak alkalmasak a játékra. Mindeközben az M4 Sport stúdiójában Bognár György korábbi válogatott futballista vállalhatatlan kijelentéseket tett, amiért később elnézést kért. A mérkőzést végül Finnország nyerte Joel Pohjanpalo találatával.

Kérdéses még, hogy a dán játékosok pszichésen készen állnak-e a következő mérkőzésre

A skandináv ország válogatottja számára csütörtökön folytatódnak a B csoport küzdelmei, a torna egyik nagy esélyesét, Belgiumotfogadják hazai pályán. Kasper Hjulmand kiemelte: most még túl korai lenne megmondani, hogy minden játékosa megfelelő pszichés állapotban lesz-e a csütörtöki megméretésra.

„Teljesen rendjén való, ha lesznek olyan játékosok, akik lelkileg még nem érzik magukat kellően felkészültnek a Belgium elleni játékra”

– nyilatkozta a szakember. Hozzátette, hogy az elmúlt 24 óra történései viszont kifejezetten jót tettek csapatának.

„Tudjuk, hogy Christian jól van, visszatérhettünk az edzőpályára, és ott megint láttam mosolyt a játékosok arcán” – mondta.

Időközben Christian Eriksen az első alkalommal üzent a nyilvánosságnak azóta, hogy szombaton, a finnek elleni csoportmérkőzésen összeesett a pályán, és újra kellett éleszteni.

A 29 éves játékos a kórházi ágyából fotót is mellékelt magáról közösségi oldalára, melyhez a következő bejegyzést írta:

„Hello mindenkinek!

Nagy köszönet a kedves és csodálatos üdvözleteitekért és üzenetekért a világ minden tájáról. Sokat jelentenek nekem és a családomnak. ♥️🙏

Jól vagyok – a körülményekhez képest. Még át kell esnem néhány vizsgálaton a kórházban, de jól érzem magam.

Most pedig szurkolok a fiúknak a dán válogatottban a következő meccseken. Játsszatok egész Dániáért 🇩🇩🇰

Legjobbakat,

Christian”

Eriksent meghatotta az őt körülvevő szeretet

Talán egy kicsit több empátia nem ártana!

Kiemelt képünkön a dán játékosok összekapaszkodnak a pályán, mielõtt folytatódik a dán Christian Eriksen összeesése és kórházba szállítása miatt félbeszakadt mérkõzésük Finnország ellen, amelyet a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának elsõ fordulójában játszanak Koppenhágában 2021. június 12-én.
Forrás: MTI/EPA/Reuters pool/Wolfgang Rattay

Iratkozzon fel hírlevelünkre!