Eriksent meghatotta az őt körülvevő szeretet

Ügynöke szerint Christian Eriksen továbbra is kórházban marad, de jó úton van a felépülés felé. A dán labdarúgó szombaton, a koppenhágai dán-finn Európa-bajnoki mérkőzésen összeesett a pályán és újra kellett éleszteni.

„Reggel beszéltem vele. Viccelődött és jó hangulatban volt, jól van” – mondta Martin Schoots még vasárnap a Gazzetta dello Sportnak. „Mindannyian azon vagyunk, hogy megértsük, mit történt vele. Ő is ezt szeretné. Az orvosok alaposan kivizsgálják, ez sok időt vesz igénybe” – tette hozzá Schoots.

Finn szurkolók a dán Christian Eriksent éltetik, aki összeesett a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában Finnország ellen játszott mérkőzésen, majd kórházba szállították Koppenhágában 2021. június 12-én. MTI/EPA/Reuters pool/Wolfgang Rattay

A 29 éves középpályás a mérkőzés 43. percében esett össze, mindenféle előzmény nélkül. Az orvosi stáb még a pályán újraélesztette, majd a koppenhágai kórházban stabilizálódott az állapota.

„Boldog, mert látta, mennyi szeretet veszi körül. A világ minden tájáról kapott üzeneteket. Ő és a családja mindenkinek köszöni. Christian nem adja fel” – mondta Schoots, miután meglátogatta a játékost, aki idén olasz bajnok lett az Internazionalével.

A menedzser szerint hétfőn és talán még kedden is megfigyelés alatt tartják majd Eriksent, akivel ott van a családja. „Csütörtökön, a belgák elleni találkozón mindenképpen szeretne szurkolni a csapattársainak” – árulta el Martin Schoots.

Talán egy kicsit több empátia nem ártana!

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!