Ismét táborokat szervez a Katolikus Karitász

Tíz hét alatt háromezer-hatszáz gyerek nyaralhat ingyen a Katolikus Karitász nyári táboraiban - közölte a segélyszervezet az MTI-vel.

A táborok között lesz bentlakásos, napközis, tematikus, fejlesztő és kézműves tábor is, helyszíneik balatoni üdülők, plébániák, közösségi szállások.

A Katolikus Karitász önkéntesei minden táborban színes programot állítanak össze kirándulással, kézműves foglalkozással, játékos vetélkedőkkel és ahol lehet, strandolással – olvasható a közleményben.

A táborokban nehéz helyzetben, sokszor mélyszegénységben élő családok gyermekei, fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok vehetnek részt. Sokuk számára ez az egyetlen nyaralási lehetőség – írták, hozzátéve, nem ritka, hogy a gyerekek váltóruha nélkül érkeznek az egyhetes programra, így a szervezők igyekeznek erre a helyzetre is felkészülni.

Megjegyezték: a saját szervezésű programok mellett 150 gyermek nyaral majd a Balatonnál Erzsébet-táborban a Karitász segítségével. A karitász családos hétvégéin őszig további 1044 ember kapcsolódhat ki térítésmentesen.

A Katolikus Karitász táborainak szervezését az 1356-os adományvonal hívásával hívásonként 500 forinttal, a karitasz.hu oldalon pedig online adományozással lehet támogatni.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Székely János szombathelyi megyés püspök rózsafüzért oszt a gyerekeknek a Katolikus Karitász nyári táborának megnyitóján a Vas megyei Nardán 2020. június 16-án. MTI/Varga György

Iratkozzon fel hírlevelünkre