Így támogatja a baloldal a pedofilellenes törvénycsomagot támadó lobbit

Mint az ismeretes, a keddi nap folyamán a kormánypártok, független képviselők és a Jobbik frakciójának támogatásával megszavazták a pedofilellenes törvénycsomag néven ismertté vált, valójában „A pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról” elnevezésű javaslatot. A többi baloldali párt azonban nem hogy nem vett részt a szavazáson, de még határozott véleményeket is megfogalmazott annak ellenében.

Fel kell tennünk magunkban a kérdést: mi várhat az országra akkor, ha irányítása esetlegesen azok kezébe kerül, akik nem támogatnak egy olyan törvényjavaslatot, melynek célja, hogy a gyermekek védve legyenek a pedofil bűnelkövetőktől, illetve egyéb, szellemi, lelki és fizikai fejlődésükre káros ideológiáktól? Ebbe a – szerencsére még csak – disztópikus világba nyújt betekintést a baloldali pártok vezetőinek és hangadóinak reakciói a pedofilellenes törvénycsomag elfogadását követően.

Tüntetés a Kossuth téren a pedofilellenes törvénycsomag ellen (Fotó: Szennyes Krisztián, vasarnap.hu)

Gyurcsány: „A szégyen napja”

Kezdjük is az ellenzék vezetőjével, a Demokratikus Koalíció elnevezésű, egyszemélyes projektből családi vállalkozássá evolvált párt elnökével, Gyurcsány Ferenccel. A korábbi miniszterelnök egy baljós hangvételű videót tett közzé Facebook-oldalán, melyben a keddi napot a „szégyen napjának” nevezi. Olvasata szerint a gyermekek védelmében és a pedofil bűnelkövetők ellenében hozott törvényjavaslat valójában

az LMBTQ-emberek elleni uszításról szól.

Maga a videó egyébként inkább hasonlít egy horrorfilm előzetesére, mintsem egy politikai anyagra, ami nem is csoda, hiszen az Apró–Dobrev–Gyurcsány-klánról a legtöbbeknek a horror jut az eszébe. A Gyurcsány-párt politikusai egyébként nem vettek részt a törvényjavaslat szavazásán.

A hétfői napon rendezett pedofilellenes törény elleni tüntetésen viszont maga Gyurcsány is megjelent, erről a Vasarnap.hu fotóriportot is közölt.

Momentum: Orosz mintájú melegellenes törvény

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje orosz mintájú melegellenes törvénynek titulálta a pedofilellenes törvényjavaslatot. A pártelnök emellett egy hosszú posztot szentelt a Jobbiknak és Jakab Péternek címezve, melyben arra kérte újdonsült szövetségeseit, hogy ne szavazzák meg a törvényt. Mint nyílt levélnek is beillő Facebook-bejegyzésében írja,

„Ma szavaz az Országgyűlés a meleg honfitársainkat megbélyegző, Putyintól másolt törvénytervezetről, amelyet a jelenlegi állás szerint a hatpárti ellenzék közül csak ti készültök megszavazni.”

Hadházy Ákos és Szél Bernadett a Momentummal közeli szövetségben lévő parlamenti képviselők szintén nem vettek részt a törvény zárószavazásán.

Jobbik, a baloldal „feketebáránya”

Bár a baloldali pártok közül kakukktojásként a Jobbik támogatta a kormánypárti javaslatot, a rossz nyelvek szerint ez nem véletlenül történt így: sőt, mit több, Gyurcsány tervezett akciójáról volt szó. A szebb időket is megélt politikai formációnak ugyanis komoly szerepe van a baloldali összeborulásban: nekik kéne megszólítaniuk azokat a jobboldali szavazókat, akik esetlegesen nem szimpatizálnak a Fidesszel. A Jobbik számára állításuk szerint fontos, hogy megvédjék a gyermekeket a pedofil ragadozóktól, azonban, ha a dolgok mögé nézünk, láthatjuk, hogy a helyzet nem ennyire fekete-fehér.

A Telex azt írja, hogy a Jakab Péter vezette párt megszavazza a fideszes törvényjavaslatot, ugyanakkor egy esetleges 2022-es győzelem esetén kivennének belőle néhány „témaidegen” részt. Ebből nyilvánvaló, hogy egy esetleges baloldali választási győzelmet követően a Jobbik is szó nélkül eltávolítaná azokat a passzusokat, amelyek a gyermekek egészséges szellemi, lelki és testi fejlődését kívánják megvédeni.

A Jobbik egyébként látszólag belezavart az eddig tökéletesnek tűnő érdekszövetségbe, sok baloldali szavazó szerint ezzel végképp leírták magukat. Kérdés, hogy mit fog hozni a jövő tavasszal esedékes választás, és az addig hátralévő közel egy év. Sok víz lefolyik addig még a Dunán…

Kunhalmi szivárványos zászlóval pózolt

A szocialisták társelnöke, Kunhalmi Ágnes egy képet posztolt magáról, melyen büszkén lobogtat egy szivárványos zászlót. A fotóhoz mellékelt leírás szerint a Fidesz „a pedofiltörvénnyel ártatlan embereket mos össze köztörvényes bűnözőkkel”, éppen ezért az MSZP sem vett részt a szavazáson.

Kunhalmi Ágnes LMBTQ-zászlóval

Forrás: Facebook/Kunhalmi Ágnes

Karácsony Gergely, a mikropárt Párbeszéd és az MSZP miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott, hogy „a mai szégyenteljes napon az ellenzéknek nem a parlamentben van a helye, hanem az utcán”.

A fentiekből látható, hogy az ellenzéki pártok ismét kimutatták foguk fehérjét:

nemcsak hogy nem támogattak egy törvényjavaslatot, amely a gyermekeket védi a pedofil ragadozókkal szemben, de erre még büszkék is.

Szerencsére nem rajtuk múlt a kétharmados elemeket is tartalmazó javaslat elfogadása, 157 igen szavazattal átment, már csak Áder János köztársasági elnöknek kell aláírásával szentesítenie azt.

 

A parlament megszavazta a pedofilellenes törvénycsomagot, szétesett az ellenzéki egység

A pedofilellenes törvényjavaslat ellen tüntet az LMBTQ-közösség a Parlament előtt

Gyurcsány is a pedofilellenes törvény ellen tüntetett – képgaléria

Kiemelt képünkön a tüntetés a Kossuth téren a pedofilellenes törvénycsomag ellen (Fotó: Szennyes Krisztián)

Iratkozzon fel hírlevelünkre