A horvát válogatott sem térdelt le a rasszista BLM előtt

Horvátország Belgium térdelés

Továbbra is gyakori, hogy beviszik a sportba a politikát. Elsősorban a nyugat-európai kluboknál és válogatottaknál szokás, hogy a rasszista BLM-mozgalom melletti szimpátia jeleként letérdelnek a sportmérkőzések kezdetekor. Kelet-európai klubok és válogatottak azonban gyakorta nem vesznek részt ebben az enyhén szólva is visszás aktusban. Ezúttal a horvát válogatott játékosai álltak egyenes háttal a himnuszok alatt.

Korábban portálunk is beszámolt róla, hogy sem az ír és a walesi rögbiválogatott, sem a lengyel és cseh futballválogatott nem gyalázta meg nemzete himnuszát, állva hallgatva végig azt az aktuális mérkőzésük előtt. Elsősorban a britek mániája ez, az Egyesült Államokbeli sportmeccseken elterjedt szokás.

A „Nyugaton már megoldották” elnevezésű szurkolói életet nyomon követő magyar Facebook-oldal számolt be róla, hogy ezúttal Horvátország legjobbjai mondtak nemet a térdelésnek. Június 6-án tartották a Belgium-Horvátország összecsapást, ahol az előbbi válogatott, meglepetést nem okozván, letérdelt a himnuszok alatt. A 2018-as oroszországi világbajnokságon ezüstérmet szerző horvátok azonban állva maradtak.

Szemben az árral, egyenes háttal – ahogy tartja a mondás.

Nem hajtottak térdet az írek és walesiek a BLM előtt

Nem térdeltek le a lengyelek a BLM mozgalom előtt

Kiemelt képünkön az állva maradt horvátok, és a térdelő belgák. Forrás: Facebook/„Nyugaton már megoldották”

Iratkozzon fel hírlevelünkre