Egyszerre 80 keresztény családot támadtak meg Pakisztánban

Az ázsiai katolikus hírportálok szövetsége (UCAN) megfogalmazása szerint, 200 muszlim ütött rajta és terrorizált 80 keresztény családot egy pakisztáni faluban. A konfliktus az egyik helybéli muszlim földbirtokos és a templomukat takarító keresztény fiatalok közötti szóváltásból robbanhatott ki, írja az International Christian Concern.

Május 15-én egy kétszáz muszlimból álló agresszív tömeg támadott rá a pakisztáni Okara körzetben fekvő falu keresztény közösségére. A támadás a jelentések szerint fél órán át tartott, és legalább nyolc keresztényt súlyosan megsebesítettek, valamint 15 család otthonát forgatták fel.

„Üvegpalackokkal, kövekkel, fejszékkel, botokkal és téglákkal voltak felszerelkezve”– nyilatkozta Mangta Masih, az egyik túlélő. „Mások a lépcsőkön másztak fel a tetőkre, és összetörték a bútorainkat. Könyörögtünk, hogy a nőket hagyják békén, de a támadás egy fél órán át folytatódott.”

Khalid Mukhtar atya, a Szent Tamás templom plébánosa szerint a helybéli fiatalok épp a templomot takarították, mikor a muszlim földbirtokos arra járt, és megvádolta a keresztényeket, hogy szándékosan rá seprik a port.

„Ez egy gyengesége az adminisztrációnak, hogy bátorítja az ehhez hasonló vallási kisebbségek ellen történő támadásokat”– közölte a plébános. „A bűnösök általában megússzák büntetlenül. A vallást arra használják, hogy személyes sérelmeiket elintézzék. A helybéliek pedig további támadástól is tartanak.”

A támadást követő napon a keresztények összegyűltek a Szent Tamás templomban, hogy a vallomásokat összegyűjtsék, és panaszt tegyenek a helyi rendőrségen. A körzeti helyettes főfelügyelő még aznap a faluba látogatott és biztosította a helybélieket, hogy rögzítik a panasztételt.

Büszkén hazudik a világ szemébe Pakisztán kormánya

Nevetségessé kezdenek válni a pakisztáni blaszfémia-esetek

 

Kiemelt képünk forrása: linga.org

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre