A rendszerváltás után Krisztus megjelent egy rádióstúdióban

A rendszerváltás után TeddyBá a Calypso hullámhosszán hirdette az evangéliumot a keresztény könnyűzenével

Az egykori rádiós műsorvezető igyekezete révén az éterben lejátszott keresztény könnyűzenei dalok sokakhoz juttatták el az evangélium örök üzenetét. 1989 után a Calypso Rádióba – illetve ezer meg ezer családi otthonba vagy váratlan utasként vezetés közben – belépett Jézus Krisztus a zenébe csomagolt evangélium üzenetével. TeddyBá szíve azóta is Istenért ég. Ezt az élő kapcsolatot vagy lefesti újszerű, elgondolkodtató képein vagy eltáncolja dicsőítésként Istennek.

Rendszerváltás és hangosan hirdetett evangélium

A rendszerváltás előtti időben, a szocializmus nyomása alatt és ellenére a Szentlélek szüntelenül működött. Kisközösségek, papok, lelkészek és művészek a földben elhaló mag áldozatával és rejtettségével készítették elő a szabad életet. 1989 után a korábbi titkolózást felváltotta a hit bátor megvallásának időszaka.

A keresztény könnyűzene hőskorszakának veteránjai ma is példák

Kádár József TeddyBá a maga helyén és módján mindent megtett azért, hogy a lehető leghatékonyabb módon Isten örömhíre minél több emberhez eljuthasson. A zene eszközével élt, amely az ő életében is döntő és maradandó változást hozott korábban.

TeddyBá a Calypso Rádióban

„A történet 1989 nyarán kezdődött, amikor egyszer csak megjelent a semmiből a keresztény könnyűzene az életemben. Elsodort mint egy tájfun, s az volt az első reakcióm, hogy ezt mindenkinek hallania kell. Ez nemcsak az én testi, lelki épülésemet kell, hogy szolgálja, hanem ezt hirdetni, sugározni kell, hogy eljusson a lélek rejtett zugaiba, és ott valamit megmutasson Istenből” – meséli missziós küldetésének kezdeteit a rádiós riporter, aki egyébként technikusként dolgozott a Calypso Rádiónál.

Igyekezetének köszönhetően végre megszólalt a zenébe csomagolt evangélium a világi adó hullámhosszán. „Minden szerdán, 10.33-tól-11.00-ig, 12 éven keresztül megszólalt a szignál:

»Keresztény populáris rovatunk következik«,

majd jött 4 keresztény dal, és köztük az evangélium néhány szóban” – emlékezett vissza a kezdetekre Kádár József.

Krisztus megjelent egy stúdióban

„Az életemben mindig fontos helyet foglalt el a kreativitás megélése. Lehet az a zene, a fotózás vagy éppen a festés, rajzolás és alkotás területén – mondta el a Pengetőnek a kkz-barát. A festészetéről állított kijelentése az evangéliumhoz és Istenhez való hozzáállásának hiteles tükre:

„Hagyom, hogy Isten alkosson általam.”

„Krisztus 12 évre »megjelent egy stúdióban«, és amíg ki nem kapcsolták az adót, addig szilárdan ott is maradt, s általa én is. Kb. 3 millió embernek szólt az evangélium és a zene, mely a szívekig, a lelkek legmélyére hatolt” – mondta a keresztény zenei műsor vezetője, aki nem tudja megállapítani, hogy hányakat érintett meg ezáltal az isteni üzenet. Csak egyben biztos: „A zene csak egy hordozó, de milyen pontosan kitalált, megteremtett üzenetvivő, ami pontosan a célba talál. Kimegy, és elvégzi a maga dolgát.”

Gável András

 

Forrás: Ez az a nap

 

 

Tedd láthatóvá a láthatatlant! – Kádár József a Vasárnapnak

Iratkozzon fel hírlevelünkre!